program


Foredrag: Det Mørke Univers af ph.d. studerende Kasper Elm Heintz

Foredrag: Det Mørke Univers af ph.d. studerende Kasper Elm Heintz

Når vi kigger op på nattehimlen er det hovedsageligt stjerner vi kan se og i få tilfælde hele samlinger af stjerner, nemlig galakser.

Når vi kigger op på nattehimlen er det hovedsageligt stjerner vi kan se og i få tilfælde hele samlinger af stjerner, nemlig galakser. Det har dog vist sig i løbet af de sidste par årtier, at langt størstedelen af det Universet faktisk består af er “mørkt”, altså noget vi ikke kan se, ikke engang med de mest kraftfulde teleskoper.

Hør om de forskellige beviser for, at der findes en betydelig “mørk” del af Universet og hvordan disse er blevet undersøgt og finjusteret. Det viser sig, at for at kunne forstå det mørke Univers skal man bruge de mest lysstærke, kosmologiske fænomener vi kender, nemlig supernovaer og gammaglimt. Hør også om, hvad vi forhåbentlig kommer til at kunne lære meget mere om i fremtiden ved hjælp af de planlagte rum- og jordbaserede-teleskoper, der bliver funktionsdygtige inden for de næste få år.

19.00 Velkommen
19.30 Foredrag
20.30 Kaffepause – Udstillingen i Hovedbygningen er åben
21.00 Aktuelt på nattehimlen
21.30 Tak for i aften

Billetter 100 kr. pr. person.

PÅ PLAKATEN


Kampklare riddere til hest, frygtindgydende vikinger, lyden af skindtrommer og fløjtespil samt duften…

Liva Weel - folkekær revystjerne spilles af Ellen Hillingsø, flankeret af Birgitte Raaberg,…

Teater om venskab for de 3 - 8 årige og deres voksne. Varighed:…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for at billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: