program


2022 - Ornamenter og galionsfigurer på flådens skibe i 1600-tallet

2022 - Ornamenter og galionsfigurer på flådens skibe i 1600-tallet

Ved Jens Riise Kristensen, bygningskonstruktør

Ingen aktuelle arrangementer

Du har søgt efter et afsluttet arrangement.
Vælg venligst fra vores aktuelle tilbud i søgemaskinen på billetexpressen.dk

I Røg og Brand – Slaget i Femern Bælt, 1644
- Foredragsrække

Vikingeskibsmuseet udbyder i løbet af foråret 2022 en række foredrag knyttet til særudstillingen I Røg og Brand. Her vil militærhistorikere, skibsarkitekter, museumsfolk og andre eksperter fokusere på de mange små og store historier, der knytter sig til søslaget mellem Danmark og Sverige i Femern Bælt.

Tidspunkt: 19.30
Varighed: ca. 60 min.
Pris: 135 kr. + 15 kr. gebyr – dækker både foredrag og entre

Vikingeskibshallen åbner 30 min. før foredragets start og er åben en halv time efter. Her vil der være mulighed for at se udstillingen samt udforske bøger, souvenirs mv. der knytter sig til udstillingens tema i museumsbutikken.

Antallet af billetter der sælges til foredraget følger myndighedernes Covid-19 restriktioner.


Foredragsrække


Tirsdag 29. marts 2022
Ornamenter og galionsfigurer på flådens skibe i 1600-tallet
Jens Riise Kristensen, bygningskonstruktør
1600-tallet var skibsdekorationernes guldalder. De lange galioner i stævnen, og navnlig de høje agterspejle, gav store muligheder for billedskærer og malere. Kongens skibe blev sejlende gallerier "til Rigets Ziir og Reputation". En fortælling om viden og kultur. Og om magt.


Forår 2022
Havets slagmarker - søkrig fra vikingetid til renæssance
Rolf Warming, arkæolog
Før udviklingen af det svære søartilleri i renæssancen, blev slagets gang på havet afgjort af voldsomme entringskampe og maritim nærkamp. Mange af disse søslag udkæmpedes stort set som almindelige landslag ved brug af landmilitære styrker, men efterhånden udvikledes der flere teknologier og taktikker, der omdannede skibene til avancerede maritime krigsmaskiner. I dette foredrag dykker vi ned i havets slagmarker mellem ca. 1000 og 1600 e.Kr. og belyser væsentlige udviklinger i taktik fra vikingetidens sammensurrede kampplatforme til renæssancens flydende fæstninger. Foredraget lægger særligt vægt på søkrig under 1400- og 1500- tallet, som var højdepunktet for de spektakulære entringskampe, samt flere af de unikke orlogsskibe der er bevarede fra denne periode i Norden, herunder Gribshunden (1495), Mary Rose (1545) og Jydehaderen/Mars (1564).

Aktuelt


Årets familieforestilling er en livlig og humoristisk version af den kendte fortælling om Robin Hood og hans bande. Der er eventyr, romantik, slåskampe og en ærlig harme over social ulighed på spil. Det skal opleves.

Festlig slotskoncert i anledning af 300-året for Fredensborg Slot

Carmen Curlers fra Kalundborg har reddet mange kvinder fra en dårlig hårdag. Hør den utrolige historie bag det supermoderne produkt og se udstillingen

PÅ PLAKATEN


Findes der noget så skønt, som at starte en god tradition?

Et mellemlangt show - med korte og lange jokes

INSPIRATIONSAFTEN med blomsterdekoratør Hanne Utoft i Det Røde Pakhus i samarbejde med EDC Skælskør.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.