program


Adressaten ubekendt
2

Adressaten ubekendt

Oplev Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen i danmarkspremieren på teaterudgaven af Kathrine Kressmann Taylors foruroligende klassiker, der udkom i 1938, men stadig taler til os i dag.  Læs mere

I danmarkspremieren på teaterudgaven af Kathrine Kressmann Taylors ildevarslende klassiker kan du opleve to af dansk teaters største stjerner, Søren Sætter-Lassen og Lars Mikkelsen.  

Brevromanen Adressaten ubekendt udkom i 1938, men taler stadig til os i dag. I 1932 starter en brevveksling mellem de to tyske venner Max og Martin, som sammen ejer et kunstgalleri i San Fransisco. De må skilles, da Martins kone vil hjem til Tyskland. Igennem halvandet år udveksler de breve over Atlanten. Langsomt begynder Martin i Tyskland at melde sig under Førerens faner, og brevvekslingen tager en meget ubehagelig drejning. Max, som er blevet i USA, er nemlig jøde.

ADRESSATEN UBEKENDT er en smuk og tragisk fortælling om venskab, om nazismens fremmarch i Tyskland og om to mennesker, der mister fodfæstet i den nye verdensorden. Fortællingen er en advarsel til samtiden mod nazistisk inficering og til eftertiden, om de små skridt, der fører til menneskelig tragedie og katastrofe.

I anden akt er der åbnet for publikums refleksion med eftertanker og samtale i salen. Samtalen modereres af historikeren Christoffer Emil Bruun. Hvordan stod Danmark over for den totalitære trussel de år, og hvordan ser vi på de aktuelle trusler mod det demokrati, vi ikke længere kan tage for givet? Heller ikke i Europa. Kathrine Kressmann Taylor giver ikke svarene, men hendes roman er en medrivende påmindelse om, at vi hver især har et ansvar for at finde dem.

Pressen skrev:

 "Adressaten ubekendt er benhårdt skuespil om et umuligt venskab" og "Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen er sublime."

 ★★★★★★

 Jyllands-Posten

 "Det er anderledes og meget vedkommende teater. Der er ikke mange overflødige ord, og takket været den eminente iscenesættelse og de to skuespilleres koncentrerede spil, får vi en hel epokes håbløse, uretfærdige og frygtelige vilkår serveret i løbet af fem kvarter. "

 ★★★★★★

 Kulturkupeen

 "Skarpt som en ragekniv" og "formidabelt skuespil af dem begge."

★★★★★★
 Gregers Dirckick-Holmfeld

 Varighed: Ca. 2 timer (1. akt/Skuespil: ca.1 time - Pause: 20 minutter - 2.akt/Samtale: ca. 40 minutter)

Medvirkende: Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Larsen

Iscenesættelse: Thomas Bendixen 

Scenografi: Jonas Fly 


PÅ PLAKATEN


Velkommen til Destination Sjælland.

Eduard har fødselsdag, og det skal fejres. Derfor inviterer vi til fest som…

Hvis vægge kunne tale.... tag hele familien med til den gamle strandfogedgår op…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: