program


Besættelsesbyvandring i Ringkøbing

Besættelsesbyvandring i Ringkøbing

9. april 1940 blev Danmark besat. På 80-årsdagen tager vi på en besættelsesbyvandring i Ringkøbing

9. april 1940 blev Danmark besat. På 80-årsdagen tager vi på en besættelsesbyvandring i Ringkøbing

Turen starter på Ringkøbing Museum, hvor vi sammen med museumsinspektør Christian Ringskou går i magasinerne efter nogle af de mange genstande, den tyske besættelsesmagt efterlod i Ringkøbing.

Herefter går vi en tur rundt i byen til nogle af de steder, hvor krigen trak sine spor. Turen kommer blandt andet til at omhandle tysk indkvartering, bataljonshovedkontor, tankgrave, nedskudte allierede fly og til sidst briternes indtog!

Tema: Anden Verdenskrig

I år markerer både 80-året for besættelsen og 75-året for befrielsen. På Ringkøbing-Skjern Museum sætter vi i 2020 fokus på krigen, på Danmarks rolle, på Vestjyllands strategiske placering og på hvordan landskabet stadig fortæller om de mørke år.

Museet arrangerer hele året en række forskellige arrangementer, der alle har krigen som fokus. Bunkerture ved Vesterhavet, Alsang på Kaj Munks Præstegård og to byvandringer med besættelsen og befrielsen som hovedtema.

Praktisk
Dato: 9. april 2020, kl. 19.00-20.00
Mødested: Ringkøbing Museum, Herningvej 4, 6950 Ringkøbing
Pris: 100 kr. Børn gratis

PÅ PLAKATEN


Velkommen til Oplev Brøndby, din vej til nye oplevelser!

Velkommen til Nordsjælland.

Lær at ro kajak og bliv sikker på vandet på 2 dage -…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: