program


Blod, svigt og tårer

Blod, svigt og tårer

En Shakespeare collage over magtens intriger, begær og pinligheder. Med nye politikertyper i tankerne lægger Bådteatrets dukketeaterensemble op til en forførende og grufuld aften.
 Læs mere

Billettyper


180.00 kr.
Billet

DatoTeaterspot ved Vivi Holm skriver: “Bådteatrets neddyk i Shakespeares univers er intenst teater med alle de ingredienser, der gør den ”lille” forestilling til en stor teateroplevelse.”

Claudius, Richard III, Lady Macbeth, Brutus og Jago. Ud over at det er personer i Shakespeares stykker, så personificerer disse navne bl.a. svig, intriger, ambitioner og ondskab.

På trods af langt over 400 års historie er Shakespeares persongalleri den dag i dag så sammensat og kompleks, at vi stadig kan hente inspiration fra teksterne. Hans værker lever videre både i sproget, på scenen og som den eksistentielle surdej i helt ny dramatik.

Men hvad kan vi så bruge Shakespeares persongalleri til i dag?

Magten og dens degeneration er også et højaktuelt emne i dag. Bådteatret stiller spørgsmålet – har det overhovedet ændret sig?

Den vestlige verden har bl.a. Berlusconi, Trump og Orbán, og disse politikere er ovenikøbet allesammen folkevalgte. På Shakespeares tid skulle man i det mindste slås om tronen.

Naser Khader, udtaler i et interview at han også ser tydelige paralleller mellem Shakespeares magtbeskrivelser og nutidens politik.

”Jeg har det med Shakespeare, som jeg har det med Jerusalem. Jeg vender tilbage et par gange om året, og jeg lægger mærke til nye detaljer hver eneste gang. Det er det, der gør ham langtidsholdbar. Han beskriver det sammensatte menneske, som kan rumme modsætninger. Kærlighed, jalousi og hævn. Alle mennesker indeholder både det smukkeste og det grimmeste på én gang, og han beskriver, hvad der kan få de forskellige sider frem i os.”

”I ’Henry V’ ender biskopperne med at bruge kongens vilde ungdom imod ham, fordi han vil tage halvdelen af kirkens besiddelser. Det minder meget om den måde, hvorpå man forsøger at finde skidt på politikerne i dag. ’Julius Cæsar’ handler også om spin, politisk kommunikation og om at forføre folkemængden, som man kan genkende hos Donald Trump i USA,” siger Khader. (Interview i KD 16. april 2016)

Med den nye politikertype i tankerne og påvirket af demokratiets sidste krampetrækninger, lægger Bådteatrets dukketeaterensemble op til en forførende og grufuld aften med teaterhistoriens største demagoger.

En overdådig scene af fake news og forræderi, hvor sejr fører direkte til nederlag. En kabaret om grådighed, intriger og ambitioner hvor skuespillerne og dukkerne skaber det ultimative House of Cards, både fra dengang og i dag.

 


Spillere: Astrid Kjær, Jannie Faurschou, Signe Kærup Dahl

Insruktion: Rolf Heim

Scenografi: Rolf Heim & Jonathan Hjort

Dukkemager: Erik Sanko, Phantom Limb Company

Oversætter: Niels Brunse

Rekvisitør & ass. til dukkerne: Pernille Lehnert

Bygger & afvikler: Jonathan Hjorth

Lysdesign: Egil B. H. Hansen

Lyddesign: Janus Jensen

Instruktørassistent: Astrid Lindhardt

Teknisk ansavrlig: Morten Riis Sørensen

PR, markedsføring & grafik: Art Attack

Administrativ leder Anny Neel Dirchsen

Pressefotos: Miklos Szabo

Varighed: 1 time

Producent: Bådteatret

 

PÅ PLAKATEN


Fantasydage 2022

På Fantasydage mødes alle eventyrverdener i ét: Harry Potter, Ringenes Herre, Narnia, Game of Thrones, befolket af riddere og elverprinsesser, orker, trolde, hekse, feer, stormtropper og Jedi-riddere.

Eventyret venter… vil du med?

Visit Nordsjælland

Velkommen til Nordsjælland.

Papkasser er ikke kun papkasser – de kan skabe verdener. En forestilling for de helt små om legens uendelige muligheder.…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.