Bunkertur i Ringkøbing (dansk guide)

Vælg billetter


 

Mødested: Ringkøbing Museum, Herningvej 4, Ringkøbing 

Det er ikke alle spor, man kan se i dag, når man går rundt i Ringkøbing, men på denne bunkertur kommer vi forbi mange af de steder, hvor der spor fra Anden Verdenskrig. Skolen, hvor besættelsesmagten var indkvarteret er væk, men historien er der stadig. Man kommer til at se - og ikke mindst komme ind i - de bunkere, der blev bygget i byen i starten af 1940’erne inde i byen. Bunkerne blev blandt andet brugt, når allierede fly fløj ind over Ringkøbing - og når man står på toppen af bunkerne, er det ikke svært at forestille sig, hvordan det må have været da flyverne kom om natten.

Det kan være en god idé at tage en lommelygte med. Bemærk at bunkerne kan være våde, og det derfor kan være en fordel at have sko på, der kan tåle det.

Vil I vide mere om Anden Verdenskrig?
Er I interesserede i Anden Verdenskrig anbefaler vi også et besøg på Ringkøbing Museum, hvor der er en udstilling om Houvigfæstningen samt bunkerturene i Houvigfæstningen. Besøg også Kaj Munks Præstegård, hvor Kaj Munks blev hentet af Nazisterne en mørk januaraften i 1944.

Belépés



Az alábbi közösségi oldal fiókokat is hozzácsatolhatja fiókjához:

sign in with google