program


Byvandring i Ringkøbing i vinterferien

Byvandring i Ringkøbing i vinterferien

Kom med Ringkøbing-Skjern Museum på byvandring i Ringkøbings gamle gader i onsdag uge 7! Tag hele familien med og oplev gader og stræder, historier og fortællinger i Vestjyllands lille hovedstad.

Byvandring i Ringkøbing i vinterferien

Kom med Ringkøbing-Skjern Museum på byvandring i Ringkøbings gamle gader i onsdag uge 7! Tag hele familien med og oplev gader og stræder, historier og fortællinger i Vestjyllands lille hovedstad.

På opdagelse i 1700-tallets Ringkøbing

En tur i rundt i Ringkøbings gader, er som en tur tilbage i tiden! Faktisk er det som om historien bliver levende når en tjenestepige eller en karl fra Ringkøbing i 1700-tallet viser jer rundt i deres by, set fra deres perspektiv. I bliver taget med på en levende og spændende historisk tur, og ser Ringkøbing på en helt ny måde.
Byvandringen starter på Torvet og slutter slutter med besøg på "Dommerkontoret" i udstillingen “Vestjyllands lille hovedstad” - hvor man kan se malerier og genstande fra tidsperioden.

Gode historier og gamle skrøner

v Det er især 17- og 1800-tallets Ringkøbing der er i fokus på denne tur og historierne om dengang købstaden for alvor blomstrede. Men det er også en tur, hvor der er tid til de gode fortællinger, blandt andet historierne om Ringkøbings mange værtshuse og smugkroer og tid til at høre skrønerne om Ringkøbings mange købmænd, deres driftighed og opfindsomhed (og nogle gange også deres dobbelte bogføring) og om den udviklingen byen gennemgik i 1800-tallet.

Jesper Malers Ringkøbing

En tur rundt i Ringkøbings gader er først fuldendt, når man har besøgt Ringkøbing Museum og set Jesper Malers smukke malerier af 1800-tallets Ringkøbing. På Dommerkontoret, der er en del af Ringkøbing Museum, er den lokale malers billeder blevet forstørret, og flere af motiverne - husene i Ringkøbing - står stadig, som de gjorde, da de blev malet i starten af 1800-tallet. Turen rundt i Dommerkontoret bliver da også næsten en skattejagt, når man skal finde alle de huse man netop har set på byvandringen.
På Dommerkontoret kan du også opleve hvordan Ringkøbing blev “Vestjyllands lille hovedstad”. En lille udstilling viser nemlig historien om Ringkøbing som hovedsæde for Ringkøbing Amt og her finder man blandt andet portrætter af alle amtets borgmestre og amtmænd helt tilbage fra amtets begyndelse i 1794.

Praktisk information

Dato: Onsdag den 12. februar kl. 10.00-11.00
Mødested: Torvet i Ringkøbing.
Pris: 75 kr. Børn 6-14 år 25 kr. inkl. entré til byudstillingen på Dommerkontoret.
Ønskes adgang til Ringkøbing Museum beltales alm. entré.
Børn u. 18 år gratis entré i følge m. voksne.

PÅ PLAKATEN


Velkommen til Nordsjælland.

Denne vandretur er til dig, som vil opleve Stevns Klint til lyden af…

Velkommen til årets udstilling, hvor internationale kunstnerne har fået temaet "what a wonderful…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: