program


Danner

Danner

Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 i rendestenen og gør hele sit liv effektivt op med samfundets forventninger.

DANNER – en grevinde af folket

 

Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

 

Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

 

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

Medvirkende: Rolf Hansen, Brian Hjulmann, Lise Lauenblad + musikere Marie Louise von Bülow & Karen Guastavino Duelund

Instruktør Pelle Nordhøj Kann

Dramatiker: Line Mørkeby

Komponist: Marie Louise von Bülow

Scenograf: Johanne Eggert

Koreograf: Jannik Elkær

Producent: Christine Worre Kann

Idé og koncept: Det Flydende Teater

Varighed: 1 time og 25 minutter (ingen pause)


PÅ PLAKATEN


Velkommen til Odsherred.

Skjern Å er fyldt med gode historier, fantastiske fortællinger og røverhistorier

- laves i 2020 i samarbejde med Keld Hauge.
Lær skovens svampe…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: