program


Den gerrige

Den gerrige

En klassisk komedie om nærighed og kærlighed, af Molière
I en ægte komedie ender de rette med at få hinanden

En klassisk komedie om nærighed og kærlighed, af Molière

Medvirkende: Kristian Holm Joensen, Mette Horn, Kristian Boland, Alexander Mayah Larsen, Jacob Weble, Mathilde Arcel Fock, Mads Reuther, Sofia Cukic

Spilletid: 2 timer inkl. pause

Den gerrige Harpagon kan slet ikke tøjle sin angst for, at nogen skal stjæle fra ham. Hans mistænksomhed driver gæk med ham, og han dækker febrilsk over, at han har en stor pengekiste gravet ned i sin have. Hans børn og tjenere er opdraget til at spare, hvor der spares kan: ”Hvorfor dog gå med paryk, når man kan gå med sit eget hår, der gror gratis”.


Harpagon er en gnier af værste slags, som elsker penge højere end sine børn. Hans søn, Cléante, er forelsket i Marianne, som Harpagon tror, er fattig og billig i drift, så hende vil han selv have som hustru. Hans datter, Elise, elsker den unge Valère, som holder sin formue hemmelig, mens han – for at være nær Elise – gør tjeneste hos Harpagon. Men Elise skal – uden medgift – afsættes til en velstående, gammel mand, og Cléante er lovet bort til en rig enke.

Med dette klassiske udgangspunkt er scenen sat for en morsom forviklingskomedie, hvor de to søskende allierer sig med deres tjenere og med giftekniven Frosine for at slippe fri af deres fars tyranni og få lov at gifte sig med dem, de elsker.

I en ægte komedie ender de rette med at få hinanden. Harpagon forbliver gift med sine penge, han tager ikke ved lære og må derfor gøres til grin til glæde for alle, der elsker en god komedie.

Producent: Folketeatret -turné

PÅ PLAKATEN


Visit Nordsjælland

Velkommen til Nordsjælland.

3 timer med lækker saunagus i Inipi. Shamanistiske ritualer under fuldmånes skær.

Et af de faste, og tilbagevendende højdepunkter i teaterforeningens repertoire, er årets forestilling fra Figaros. Tag med til det mørke…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: