program


Et dukkehjem
13

Et dukkehjem

Nora har en hemmelighed, der kan knuse hendes mands drømme om ære og agtelse. Oplev Henrik Ibsens klassiker om at tage det nødvendige opgør og friheden til at være et selvstændigt menneske.
 Læs mere

Introduktion kl. 18.30 ved Rikke Rottensten, leder af Alhambra – Museet for Humor & Satire.

 

Henrik Ibsens kontroversielle mesterværk havde premiere i København i 1879. I dag er fortællingen om Nora fortsat ikonisk for alle menneskers længsel efter friheden til at bestemme over eget liv og skæbne.

Nora er gift med Helmer, der snart tiltræder sin nye stilling som bankdirektør. Han står overfor at træde op på karrierens og dermed samfundets øverste trin, og han tager Nora med sig. Men Nora har en hemmelighed, der kan knuse Helmers drømme om ære og agtelse. Da det virkelig brænder på og hemmelighederne afsløres, er Helmer ikke villig til at ofre sig for Nora. Hun må indse, at deres kærlighed kun har været en leg, at hun aldrig har levet sit eget liv, og til slut må tage skæbnen i egne hænder.

140 år efter fortæller dramaet os stadig, hvor svært det er at være menneske og stole på den, man elsker. Eller tror man elsker. For Nora tror, hun elsker Helmer. Hun må dog indse, at hun slet ikke ved, hvad det vil sige at elske endsige at være et menneske.

Henrik Ibsen satte spørgsmålstegn ved relationen mellem sin tids fastlåste kønsroller. Han konfronterede publikum med de illusioner mennesket sætter op for sig selv. Og det gør han til stadighed. Et dukkehjem er en forestilling om de krav et moderne menneske stiller til kærlighed og lidenskab, sandhed og frihed, og om en kvinde der bliver til et menneske med al den lidelse og tvivl, det også medfører.

 

Medvirkende: Sicilia Gadborg Høegh, Peter Christoffersen, Ida Cæcilie Rasmussen, Mikkel Arndt og Sofie Torp

Iscenesættelse: Anna Balslev

Scenografi og kostumer: Jonas Fly

Lysdesign: Mårten K. Axelsson

Lyddesign: Mogens Laursen Hastrup

Varighed: 1 time og 30 minutter (uden pause)

 

PÅ PLAKATEN


Velkommen til Oplev Brøndby, din vej til nye oplevelser!

Køb en dagsbillet, gældende til en dag i højsæson med "Levende julehistorier" aktiviteter…

Hver torsdag kl. 13 kan I få en introduktion til Kaj Munk og…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: