program


Flagermusen

Flagermusen

OperetteKompagniet tager sig kærligt af FLAGERMUSEN – den vel nok mest populære operette overhovedet! Introduktion kl. 19.00 ved Thomas Peter Koppel.
 Læs mere

OperetteKompagniet præsenterer FLAGERMUSEN - en operette i 2 akter af J. Strauss II og dansk tekst ved OperetteKompagniet

Først var der Csárdásfyrstinden, så kom turen til Den Glade Enke, og nu er det på tide, at OperetteKompagniet tager sig kærligt af FLAGERMUSEN –  den vel nok mest populære operette overhovedet!

OperetteKompagniets tredje produktion i rækken har premiere på Teatermuseet i Hofteatret, dét omkring Christiansborg Ridebane, til september 2018 – for derefter at drage ud på landsdækkende turné umiddelbart efter. Og den skal komme til at ramme hele 19 danske byer i løbet af sæsonen 2018/2019.

Den melankolske, små-pimpende Rosalinde og den travle, fraværende Eisensteins ægteskab sejler, deres stuepige Adele lyver sig fri for at smutte til bal i én af fruens fineste rober, vennen af huset Dr. Falke pønser kun på hævn over en hændelse for år tilbage, den gale italienske sanger Alfred gaber konstant op ude i baggården og fængselsbetjenten Frank arresterer den forkerte!  

Men så lægger Prins Orlofsky festsal til et ordentligt stemningsskifte – og opklaringen af de forskellige intriger kan gå i gang i selskab med en vært, hvis motto som bekendt er: ”Chacun à son goût!” Hele balladen slutter i fængslet, hvor tømmermændene melder deres ankomst – og vi skal have fundet ud af, om stumperne i forholdet mellem vores hovedpar kan samles op og reddes !?

Strauss d. Yngres FLAGERMUSEN er den med verdens vel nok bedste ouverture, den storslåede ”Csárdás”, hvor vores heltinde for alvor træder i karakter – det er den med ”Urduetten”, den berømte ”Champagnesang”, ”Min Hr. Marquis!”, ”Brødresmå og Søstresmå!” og så er det den med ”Åh Gud, hvor det dog går mig nær!”

Den ene skønne melodi efter den anden serveres på et fad (lige til at nynne med på ..) – og af de bedste sangere og musikere, vi har herhjemme. Den altafgørende diva, Rosalinde, besættes på skift af den særdeles efterspurgte Signe Asmussen og det nysudklækkede stortalent, Carina Tybjerg Madsen. Én af landets mest benyttede tenorer, Bo Kristian Jensen tager sig af hendes mand, Eisenstein, alternerende med Teit Kanstrup, der netop har haft sit gennembrud på Det Kgl. Teater.

Den lyriske vidundersopran, Vibeke Kristensen, giver den som den kække stuepige, Adele, sammen med den fra ”Figaros” efterhånden folkekære Lisbeth Kjærulff. Den fremadstormende baryton, Jens Søndergaard, har meldt sin medvirken som den, der sætter alle forviklingerne i gang, Dr. Falke - han portrætteres desuden af unge Frederik Rolin, der gjorde et hæsblæsende indtryk som Danilo i Enken. Som rosinen i pølseenden er det lykkedes OperetteKompagniet at få to så stærke kort som Tuva Semmingsen og Andrea Pellegrini til at trække i bukserne som Prins Orlofsky.

Herudover medvirker direktøren himself, Thomas Peter Koppel, de unge komet-tenorer: Jonathan Koppel og Anders Christensen samt den hotte burlesque-pige, Denise Wencke Gjernøe.

OperetteKompagniets anden direktør, Carol Conrad, står for de musikalske arrangementer og er kapelmester for BatTrioen, der udgøres af mere end almindeligt kyndige folk fra henholdsvis Radiosymfoniorkestret og Det Kgl. Kapel. Thomas Peter Koppel giver sig atter i kast med mis-en-scene - og koreografien er lagt i hænderne på kgl. balletdanserinde, Henriette Brøndsholm.

OperetteKompagniets målsætning er at udbrede trefjerdedelstakten herhjemme – at slå et slag for en teaterform, der de senere år har ligget i klemme mellem operaens boom og musicalens indtog. Mange har fra tid til anden ligefrem spået operettens død og de store institutioner tager sig da heller ikke rigtig af den mere. Men hvor end vi tropper op, mærker vi den helt specielle eufori og livsglæde, de charmerende valsetrin inspirerer – og netop dét er særligt vigtigt i disse år, hvor man konstant fodres med hurtige tilbud og det forbipasserende...

Vi vil gerne være budbringerne for, hvad denne folkelige kunstart med alle de vidunderlige og genkendelige melodier betyder – og har betydet i generationer - i dens videre færd for overlevelse!

Operetten lever – traditionen fortsætter...

Introduktion kl. 19.00 ved Thomas Peter Koppel.

 

Iscenesættelse: Thomas Peter Koppel

Koreografi: Henriette Brøndsholm

Medvirkende: Carina Tybjerg Madsen (Rosalinde), Teit Kanstrup (Eisenstein), William Jønch Pedersen (Falke), Vibeke Kristensen (Adele), Andrea Pellegrini (Orlofsky), Thomas Peter Koppel (Alfred), Anders Christensen & Jonathan Koppel (Blind/Frank) og Denise Wencke Gjernøe (Ida) 

Kapelmester: Carol Conrad

Varighed: ca. 2 time og 15 minutter, incl. pause

www.operettekompagniet.dkPÅ PLAKATEN


Københavns Middelalder Marked

Ballerup I Pinsen 2019

Kom til Ballerup og oplev kampklare riddere til hest, frygtindgydende vikinger, lyden af…

Forestillingen følger stort set plottet i det oprindelige nationale skuespil af J.L. Heiberg.…

Dario Campeotto har valgt at fejre sit 60 års jubilæum med en turné…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: