program


Flygt

Flygt

Et musikalsk drama hvor bølgerne går højt!
Poul Henningsen og Arne Jacobsen må under Anden Verdenskrig flygte til Sverige. Skæbnen vil, at de flygter i den samme lille robåd. Og så begynder dramaet!
 Læs mere

Efter Det Flydende Teaters succeser om Kaj Munk, Storm P. og Halfdan Rasmussen præsenterer vi nu det sidste værk i Det Flydende Teaters musik-dramatiske forestillingsrække om 2. Verdenskrig. 

Som så mange andre danskere må Poul Henningsen og Arne Jacobsen flygte til -Sverige, da besættelsesmagten natten mellem den 1. og 2. oktober 1943 indleder -jagten på jøder, kommunister og andre på kant med nazisterne. PH, fordi han er på kant. Arne Jacobsen, fordi han er jøde.

Skæbnen vil, at de – to af danmarkshistoriens største arkitekter – flygter i den samme lille robåd over sundet fra Skodsborg strand til Landskrona denne råkolde, våde og blæsende nat. Foruden de to arkitekter og deres koner er eneste medpassager en ung jødisk ingeniør og kaproer – Herbert Marcus – der trækker det hårdeste læs med at ro selskabet over Øresund.

Under disse ekstreme omstændigheder udspiller der sig et drama, hvor bølgerne i bogstaveligste forstand går højt. Mellem skumsprøjt og tyske projektører tager de to arkitekter fat i en diskussion om livet under besættelsen og om, hvilket ansvar man har som menneske og formgivende kunstner. Det bliver til en diskussion om arkitekturens, kunstens og det enkelte menneskes ansvar i en verden i krig.

 

Introduktion kl. 18.30 v. Rikke Rottensten

 

Varighed: 80 minutter

Medvirkende: Pelle Nordhøj Kann, Rolf Hansen m.fl.

Instruktør: Jacob Schjødt

Dramatiker: Line Mørkeby

Scenograf: Sir Grand Lear

Komponist: Nikolaj Busk

www.teatergrad.dk

 

PÅ PLAKATEN


Alle kender Marie. Hun er glad. Evigglad. Aldersgruppe: 2 - 5 år Varighed:…

Hver tirsdag og torsdag i juli og august kan du komme med på…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: