program


FLYTTET til nye datoer Middelalderdage i Kalundborg - "Fire samtaler om middelalderen" med Torben Svendrup

FLYTTET til nye datoer Middelalderdage i Kalundborg - "Fire samtaler om middelalderen" med Torben Svendrup

Flyttet til nye datoer Fyraftensmøder med Torben Svendrup – kendt fra tv!  Læs mere

Vær med, når vi i fire samtaler med middelalderhistoriker Torben Svendrup på Kalundborg Museum afliver myten om den mørke middelalder. Torben Svendrup er middelalderhistoriker og er bl.a. kendt fra flere spændende TV-udsendelser. Sammen nyder vi kage inkl. i prisen (eftermiddag) og sandwich inkl. i prisen (aften) og taler om, at middelalderen nok var meget anderledes end man normalt forestiller sig.

Den 21. oktober kl. 16. Tema - Humor og Satire
Humor og satire var udbredt i middelalderen, og ofte latrinær. I kirkens kalkmalerier kan man gøre grin med næsten alt og uden for kirken gjorde man nar af magtfulde folk.

Pris: 50 kr. inkl kaffe/kage

Den 21. oktober kl. 18. Tema Magi og Trolddom
Magi og trolddom fyldte meget i middelalderen. Der var væsener, som vi kun kender fra eventyr og samfundet var næsten uden læger, derfor fyldte trolddom meget i livet.

Pris: 60 kr. inkl. sandwich og vand

Den 22. oktober kl. 16. Tema Druk og mad

Druk var en vigtig del af den middelalderlige kultur. Et smede lav var blevet nødt til at lave regler om, at man fik bøder, hvis man pissede på stolen og bøderne blev større hvis man ramte sidemanden.

Pris: 50 kr. inkl kaffe/kage

Den 22. oktober kl. 18. Tema Sex i middelalderen.

På trods af kirkens regler havde både mænd og kvinder et meget frit syn på sex og var seksuelt aktive både i ægteskabet og udenfor. Middelalderen havde et direkte og kontant sprogbrug – den vil man også kunne høre denne aften.

Pris: 60 kr. inkl. sandwich og vand


Varighed for alle foredragene: 1 time

Mødested: Gårdspladsen på Kalundborg Museum, Adelgade 23, 4400 Kalundborg

 

PÅ PLAKATEN


GLOBUS XMAS PARTY 21 er den 29. december i Gram Fritidscenter

Huser primært billedkunst af gruppen af Odsherredmalere, der fra 1930erne bosattes sig på egnen og lod sig inspirere af lyset,…

Udstillingen Solens land fortæller den fascinerende historie om Solvognen og bronzealderen. I haven udstilles kanonen fra artilleriskibet Niels Juel. Besøg…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: