program


G-Astronomisk aften på Brorfelde

G-Astronomisk aften på Brorfelde

Nu får du en enestående mulighed for at opleve Danmarks største observatorium, Brorfelde, på en eksklusiv og spændende måde.
Vi afholder d. 13. november 2021 er en G-Astronomisk aften med middag, foredrag og overnatning i observatoriets bygninger.

G-Astronomisk aften på Brorfelde

Nu får du en enestående mulighed for at opleve Danmarks største observatorium, Observatoriet ved Brorfelde, på en eksklusiv og spændende måde. Vi afholder d. 13. november 2021 er en G-Astronomisk aften med middag, foredrag og overnatning i observatoriets bygninger.

Aftenen starter kl. 17 med ankomst og indlogering i Observatoriets hovedbygning. Herefter vil serveres der en lækker lokalt inspireret middag kl. 18.30 tilberedt af kokken Thomas Nielsen, menuer er som følger:

Forret:
Cremet strandkrabbe bisque med grillet kanin filet og sprødstegt grønkål

Hovedret:
Dådyr filer glaseret i blomme sirup og timian Hokkaido pure med stegt hasselnød. Vildt sky med skovens svampe

Dessert:
Vaniljeis, honning glaserede æbler og sprøde havregryns kager

Under middagen vil Tina Ibsen, også kendt som Astro Tina, holde et spændende foredrag hvor hun tager os gennem universets historie, en fortælling hvor vi bevæger os helt tilbage fra Big Bang og til i dag. Foredraget vil være en fortællende oplevelse i flere sektioner, så vi samtidig får mulighed for at indtage vores middag og samtale med sidemanden.

Efter middagen forsætter aftenen med rundvisning og fortælling om Observatoriet. Vi guides gennem Observatoriets historie og ender helt oppe på toppen af bakken hvor vi selvfølgelig skal besøge de store kikkerter. Tillader vejret det bliver der rig mulighed for stjernekig, både i den store kikkert og i en række mindre som er opstillet i terrænet. Skulle vejret drille vil vi benyttet den store oppustelige nattehimmel, så vi stadig kan se på stjerner, samt få fortællingen herom.

Efter stjernekig returnerer vi til hovedbygningen hvor der serveres kaffe og te. Aftenen slutter med overnatning i Observatoriets originale og meget retro-agtige værelser og sovesale. Om morgenen serveres desuden morgenmad inden arrangement slutter helt omkring kl. 9.00

Vi har begrænset antal deltagere til dette arrangement til 30 for stadig at kunne holde det intimt, og tilmeldingerne bookes efter princippet først til mølle.

Praktisk info og priser:

Der er to priser, et hvor man sover i et af værelserne i delt dobbeltværelse, og et hvor man sover i én af sovesalene på 1.salen. Værelserne kan kun bookes af to personer der sover sammen.

Værelserne består alle af dobbeltsenge, men toiletter forefindes på gangen.

Der er to sovesale som til sammen kan rumme 32 personer, men der vil maksimum være 17 personer der skal overnatte ved dette arrangement. Vi vil derfor sørge for at placere folk så man opnår mest muligt privatliv. Toiletter og bad er fælles, men der er xx antal til rådighed.

Pris for hele arrangementet ved overnatning i værelser er 2.250 kr. per person
Pris for hele arrangementet ved overnatning i sovesal er 1.995 kr. per person

Om Tina Ibsen:
Tina Ibsen er uddannet astrofysiker fra København Universitet. Hun har været formidlingschef på Tycho Brahe Planetarium i København, hvor hun har vundet priser for sin formidling af astronomi og rumfart. Hun er forfatter til flere populærvidenskabelige bøger om rummet og hun er også vært på podcasten RumSnak.

Om kok Thomas Nielsen:
Thomas har en lang karriere bag sig hos nogle af Europas bedste restauranter og serveringssteder. Det har været blandt andet i Divan 2, Hundested kro, TV2 i Odense samt Michelin restauranten Le Bacon i Frankrig. I 2005 vandt Thomas desuden den prestigefyldte internationale konkurrence ”The Copper Skillet”. De sidste år er Thomas faldet godt til i Sorø hvor han hylder den lokale mad, og arrangerer mad med tema i det lokale Alsted forsamlingshus, mens har til dagligt er køkkenchef på bostedet Egholt.

Om Brorfelde:
På toppen af de Sjællandske alper ligger Danmarks største obser¬vatorium med en fantastisk udsigt over landskabet. Selvom de of¬ficielle aktiviteter blev nedlagt for omkring 20 år siden, så summer stedet stadig af liv da det nu fungere som opdagelsescenter med fokus på astronomi, geologi, teknik og biologi.
Bakkerne omkring Brorfelde i det eneste sted i Danmark hvor selve nattemørket er blevet fredet. Stedet emmer af historie og når man besøger de mange fredede bygning,

Om arrangøren:
Waterman Travel er turoperatør i Danmark og tilbyder forskellige arrangementer og pakkerejser, primært på Sjælland. Dette arrangement er derfor arrangeret af Waterman Travel og ikke af Brorfelde. Derfor skal enhver kontakt omkring arrangementet foregå til Waterman Travel. Brorfelde er i denne forbindelse blot lejet ind til arrangementet og har derfor intet ansvar i forbindelse med gennemførelsen.

PÅ PLAKATEN


Die Bunkertour des Ringkøbing-Skjern Museums thematisiert die vielen noch vorhandenen Bunker der Westküste

Guidet ravtur langs Næsby Strand.
OKT: 21. og NOV: 09. og DEC: 28. og JAN (2022): 18.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: