program


Herregårdenes Dag 2021

Herregårdenes Dag 2021

Søndag den 15. august 2021 slår Gjorslev Gods dørene op og er vært ved Herregårdenes Dag. På godset vil der være mange forskellige aktiviteter fx. salg af lokale varer, mini-museum, cafe-miljø, mange forskellige GRATIS aktiviteter for børn og voksne og rundvisninger på Slottet.

DatoHERREGÅRDENES DAG

For anden gang slår Gjorslev Gods dørene op og byder indenfor til Herregårdenes Dag.

Det sker søndag den 15. august 2021 fra kl. 10-16.

Store dele af godset vil være åbent og der vil summe af liv og aktiviteter både for børn og voksne. Så tag familien eller vennerne under armen og få en hyggelig dag sammen.

GRATIS AKTIVITETER I SLOTSPARKEN

I slotsparken vil der være mange GRATIS aktiviteter, hvor både børn og voksne kan være aktive:
Der vil være mulighed for ponyridning, klapning af nogle af godsets kalve, lege gamle lege fra da farfar var ung, spændende aktiviteter omkring en tipi. Man kan også finde sin indre Robin Hood frem og prøve at skyde med bue og pil.

I den mere rolige og blide ende af aktiviteter er der mulighed for yoga inspireret aktiviteter.

Og har man slet ikke lyst til selv at være aktiv, men bare kigge på, så er der også noget for øjet i form af en gymnastikopvisninger m.m..

Lige meget om man kommer alene eller sammen med familie eller venner til Herregårdenes Dag, så er man velkommen til at smøre madpakken hjemmefra, tage tæpper med og nyde den medbragte mad i slotsparken.

MAD OG DRIKKE I BORGGÅRDEN

Der kan også købes mad og drikke på stedet. Hele borggården foran slottet omdannes på dagen til et hyggeligt cafemiljø med flere cafe´er, hvor man kan nyde den købte frokost eller kaffen og kagen.

Som et ekstra plus vil der et par gange i løbet af dagen være levende musik i borggården.

NYT MINI-MUSEUM

Gjorslev Gods har indgået et samarbejde med Østsjællandsmuseum. Og specielt til Herregårdenes Dag er en af de gamle stalde omdannet til et mini-museum, som indeholder gamle landbrugsmaskiner og køkkeninteriør fra 1900-tallet brugt på Gjorslev Gods.
Som supplement til mini-museet kommer den lokale veteranklub og aktivt viser og fortæller om, hvordan man høstede ’i gamle dage’.

PÅ SLOTTET

På selve slottet er der mulighed for at få en guidet rundvisning. Og her er der også lidt for enhver smag: sjove og lærerige rundvisninger for børn og deres voksne eller spændende historiske rundvisninger for voksne og større børn. Rundvisningerne varer ca. tre kvarter. Billetter købes sammen med indgangsbilletten på gjorslev.dk

BODER

Når man går ind gennem porten til Gjorslev Gods lander man på den historiske gade: Bredgade. På Herregårdenes Dag vil Bredgade og den tilstødende gamle hestestald summe af boder med salg af lokale kvalitetsprodukter. Der vil være alt fra lokal kunst og helseprodukter til lokale fødevarer.

BILLETTER

Billetter til Herregårdenes Dag købes via Billetexpressen på Gjorslev.dk. Der er to slags billetter: en indgangsbillet, som gælder for indgangen, mini-museet og alle de gratis aktiviteter, der er slotsparken. Den anden billettype er en kombi-billetter, som også gælder som indgangsbilletten men også giver adgang til rundvisning på slottet.

HERREGÅRDENES DAG GENERELT

Herregårdenes Dag er blevet en tradition i Danmark. Hvert år den 3. søndag i august åbner slotte og herregårde over hele landet for publikum. Her er der mulighed for at høre om de gamle huses spændende historie, særlige rundvisninger, middage og arrangementer. De enkelte herregårde deltager med forskellige arrangementer ude og inde.

Det er 3. år at Herregårdenes Dag afholdes. Det er Gammel Estrup, som er Danmarks Herregårdsmuseum, som står bag traditionen med Herregårdenes Dag.

 

PÅ PLAKATEN


Velkommen til Odsherred.

Oplev Nexeløs smukke og unikke natur med nogle gode historier om øen.

Afgang fra Kastrup Marina kl. 10 og retur fra Salthom kl. 14.30 (Vi…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: