program


Hvem er det, der banker

Hvem er det, der banker

En teaterforestilling om et globalt regnskab der aldrig går op. Sidste del af trilogien, som også omfattede SALT og SUKKER.
 Læs mere

Billettyper


180.00 kr.
Billet

DatoDet Olske Orkester er kommet til tredje forestilling i trilogien ”En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering”.  Efter forestillingerne SUKKER (premiere Republique 2018) og SALT (premiere Ålborg teater 2019) præsenterer vi nu den sidste i rækken: HVEM ER DET, DER BANKER.

Det er nat. En kvinde ligger og sover i sin seng. Pludselig vågner hun og ser til sin forbløffelse, at der sidder fremmede mennesker omkring hende. Og kigger på hende. De ligner folk der er gået i teatret. Nu banker det på døren. Ind kommer en mand med et kabel, som han begynder at rulle ud. Han siger der skal afholdes et Danmarksindsamlings-show. Nu kommer der flere mennesker: en quiz-master, en dansegruppe, en publikumsopvarmer, teknikere med biler og chips og sportsudstyr og kager. De siger det er præmier til den store danmarkshistorie-quiz. Store skærme bliver tændt med billeder af triste børn og svage kvinder fra fjerne lande. Lysshows bliver afprøvet, et kendt rock nummer pulserer. Kvinden vil protestere, men befinder sig pludselig som en brik i spillet Afrikas Stjerne. Hun hopper fra felt til felt, samler diamanter og styrter mod udgangen, men tilbageholdes ved en fejl i en Libysk flygtningelejr. Her kommer hun under forhør og bliver dømt skyldig, men forstår ikke hvorfor eller i hvad. Det lykkes hende at flygte, men da hun kommer tilbage til Danmark er hendes hjem forsvundet. Det eneste der er tilbage et en labyrint uden vinduer og døre. Det banker på døren. Men der er ingen dør. Og dog banker det. Banker og banker. Højere og højere…

HVEM ER DET, DER BANKER iscenesættes med en syret eksistentiel tekst og et fysisk abstrakt formsprog i et scenografisk landskab af brugt tøj, usynlige hegn, og havet som den evige flydende strøm, der forbinder jordens befolkning.

Historien henter sin inspiration fra nutidens europæiske flygtningekriser og fra det årlige Danmarks-indsamlingsshow. I et Kafkask univers fortælles en syret og mareridtsagtig historie om det globale regnestykke, der ikke er ment til at gå op. Et regnestykke der betyder, at hver gang vesten giver en krone i støtte til udviklingslandene, så trækker de samtidig 7 kr. ud til sig selv pga. ulige handelspolitik, evig afbetaling på gæld og skatteunddragelse.

HVEM ER DET DER BANKER er et kunstnerisk forsøg på at trække det racistiske gulvtæppe væk under Danmark. I en nutidig ramme og med nedslag og opsamling af 300 års Danmarkshistorie, ønsker vi at rette en skarp kritik af vestens postkoloniale aktivitet i verden og som følge af det, de nutidige markante nationale konstruktioner.  En fortælling om over- og undermennesker som stadig lever i bedste velgående.

HVEM ER DET, DER BANKER er tredje og sidste forestilling i trilogien "En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering".

 

Medvirkende: Angelina Watson, Øyvind Kirchhoff, Mireia Serra, Ditte Laumann, Morten Klode, Sofie Ebbesen Nielsen

Producent: Det Olske Orkester

Dramatiker, forfatter: Lotte Faarup

Scenograf: Jeppe Lawaetz

Lysdesigner: Jeppe Lawaetz

Kostumedesigner: Signe Beckmann

Lyddesigner: Jonas Jørgensen

Varighed: 1½ time

PÅ PLAKATEN


I SKRIVEBORDET hyldes den fine relation mellem børn og deres bedsteforældre på trods…

Efter de sidste års store succeser er MusicalDanmark tilbage på Nakskov Teater med et…

Alt kan ske i Faster Lizzies køkken.........så glæd jer! For de 3 –…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: