program


Jorden rundt på 80 dage

Jorden rundt på 80 dage

Forestillingen er ikke uden holdninger – men vi garanterer, at den kan ses, uden at man opdager det.
Hilsen Flemming Jensen

Jensen og Kleins: Jorden rundt på 80 dage

Scenografi: Kirsten Brink

Musik: Lars Fjeldmose

Manuskript og instruktion: Flemming Jensen

Medvirkende:

Lisbeth Kjærulff, Jacob Morild, Thomas Mørk, Kim Hammelsvang

”Særdeles frit efter Klein & Jensens ”Jorden rundt i 80 dage”, som igen var mere end uforskammet frit efter Jules Vernes udgave af historien. Det er det private arvesølv, der er taget frem til lejligheden, og forestillingen er også en hilsen til Jesper Klein. Anderledes kan det ikke være. Han og jeg spillede forestillingen op mod 200 gange, og samtlige roller blev spillet af os selv og ikke andre.

To mand om 52 roller. Vi styrtede ind og ud og skiftede tøj. Somme tider til rigtige kostumer. I denne nyskrevne udgave bredes det hele ud i større format, og vi udvider personalet, så der nu er 4 skuespillere om de 52 roller, både i Paris, Gibraltar, Hong Kong, Port Said, Calcutta, Cairo og Travemünde. Det er alt sammen ret langt væk – selv for en landsdækkende teaterturné i tiden lige efter Brexit.

Den ene af de medvirkende er endda kvinde! Hvilket ville have været utænkeligt på Philias Foggs tid. Men nødvenligt i 2019, hvis man ikke vil have ballade.

Det er en aldeles hæsblæsende forestilling, så jeg står selv af som skuespiller og sætter mig i instruktørstolen. Der sidder man også godt – ikke mindst, fordi vi har lidt af et stjernehold til at tage over efter Jesper og mig. Det er da også på tide, at den forestilling bliver spillet ordentligt.

Verdensdelene vil flimre forbi øjnene af de måbende tilskuere, mens vi med denne tour de force er vidner til et af de tidligste udtryk for globalisering. Vi møder spændende, fremmede mennesker af anden etnisk herkomst, der dengang føltes så charmerende, fordi de blev der, hvor de var.

Skønt det er en gammel historie, er den faktisk ualmindeligt aktuel og lydhør over for tidens trends, idet den himmelråbende økonomiske ulighed dengang var helt på linje med den nuværende udvikling, hvor kastesamfundet ikke kun findes i Indien – men i dagens Europa er bærende element i de mest fremgangsrige politiske bevægelser.

Forestillingen er ikke uden holdninger – men vi garanterer, at den kan ses, uden at man opdager det.

Hilsen Flemming Jensen

Flemming Jensen om rollerne: Sir Phileas Fogg, Jacob Morild spiller rollen. Han har sindet, diktionen, højrøvetheden, men ikke pengene.

Passepartout, Thomas Mørk, butler. Forgylder rollen. Han har indsigten, udseendet, afsindet og ta’r sjældent sin telefon.

Sherlock Fix, spilles af Kim Hammelsvang, sad i fire valgperioder i det engelske Underhus, indtil det kom frem, at han ikke var blevet valgt. Endte som filialdirektør i Danske Bank. Lidt a la Troels Lund Poulsen på en god dag.

Prinsesse Aouda, spilles af Lisbeth Kjærulff, operasanger, komiker, skuespiller, der drømmer om en fremtid som havearkitekt. Denne rolle diskuteres stadig. Lisbeth finder det klichéagtigt og forudsigeligt diskriminerende i disse tider at lade en kvinderolle spilles af en kvinde. Men vi krydser fingre…

PÅ PLAKATEN


MØDRE berører ethvert aspekt af det at være mor, - store følelser og…

På vandring med fortællinger i mørket. På Allehelgensaften kan du komme på en…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: