program


Kom og SPIS MED på Café Kadetten ved Kronborg Slot
6

Kom og SPIS MED på Café Kadetten ved Kronborg Slot

Kom og SPIS MED på Café Kadetten ved Kronborg Slot og få en helt særlig kulinarisk oplevelse i historiske omgivelser.

4. september 2019 : Ovnbagt mørksej på kartoffelbund med ragout af soldaterhavens grøntsager

2. oktober Økologisk mørbradgryde med sæsonens kål og svampe serveret med grove ris og syltede rødløg

6. november : Chili con carne med frisk avocadosalat og groft brød

FÆLLESMIDDAG I HISTORISKE OMGIVELSER

På stedet, hvor kadetter i sin tid fik striber på skuldrene og blev officerer, får unge kadetter i dag dagligt skulderklap for at udvikle deres særlige behov til særlige kompetencer – og rigtige jobs. Under navnet Kadetten er Sekondløjtnantsskolen ved Kronborg Slot nemlig forvandlet til et udviklingsmekka for unge, der ellers ikke ville kunne få adgang til uddannelse eller arbejde.
Kadetten er en socialøkonomisk virksomhed, som har til formål at skabe plads på arbejdsmarkedet til mennesker med særlige behov. Vi kan ikke forestille os at gøre det på et bedre sted end Sekondløjtnantskolen ved Kronborg Slot, fortæller direktør Lene Lissau og tilføjer at historien i samspil med slottet både gør omgivelserne og mulighederne på Kadetten unikke.

Kadetterne der er med til at drive Café Kadetten, der ligger i den gamle sekondløjtnantskole ved Kronborg Slot, inviterer til fællesmiddag onsdag den 4. september, 2. oktober og 6. november. Arrangementet hedder SPIS MED og vender tilbage også i 2020.

Kadetterne tilbereder maden, dækker op på langborde og forkæler gæsterne med hjemmelavet, økologisk mad, tilberedt med sæsonens råvarer og masser af kærlighed.

Efter maden kan der købes kolde og varme drikke samt hjemmelavede desserter, og der er mulighed for at blive i cafeen og spille brætspil.

Caféen formidler områdets historie gennem de hjemmelavede retter, gæsterne får serveret. Er der grønt på tallerkenen, kan det meget vel i sæsonen være høstet i de små soldaterhaver, som Kadetten har genskabt på en af Kronborgs bastioner. Desuden rummer caféen en lille scene og et økologisk bageri.
Fra den store ovn midt i rummet kan gæsterne i første omgang dufte og nyde et særligt rugbrød inspireret af historien. Rudbrød var nemlig en del af soldaternes lønpakke i gamle dage og grunden til de mange indmurede ovne på Kronborg Slot.

PÅ PLAKATEN


Velkommen til Nordsjælland.

Brovst Musikforsyning afholder igen i år den traditionelle Februarfest med lækker mad. Musikken…

En præsentation af de nyeste bøger, både romaner og fagbøger. Kom med og…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: