program


Martyriet

Martyriet

Enkel, intens operafortælling om Kaj Munks overvejelser, inden han blev myrdet af en SS-bande i 1944. Med bl.a. den prisvindende kontratenor Morten Grove Frandsen. Mød kunstnerne efter forestillingen.

Ny kammeropera udforsker dilemmaet mellem rollen som familiefar og idealist, der i 1944 kostede digterpræsten Kaj Munk livet.

Digteren og præsten Kaj Munk hyldede den tyske diktator Adolf Hitler lige indtil nazisternes besættelse af Danmark. Besættelsen rystede Kaj Munk og gjorde ham til en af modstandsbevægelsens åndelige ledere. Han blev hentet i sin præstegård d. 4. januar 1944 og henrettet af en SS patrulje.

I MARTYRIET følger vi Kaj Munk i den sidste tid før hans død. Her glider han længere og længere væk fra familien i sin søgen efter Guds plan med ham, alt imens hans kone Lise forgæves forsøger at fastholde ham til livet.

At vælge martyriet for sin tro er også et brændende tema i dag. Martyriet undersøger, hvad der får et menneske til at ofre sig selv, i en fanatisk overbevisning om troen på en bedre verden. Forestillingen er på den måde en kommentar fra en ikke så fjern fortid i en dansk provins til nutidens store, globale spørgsmål om ideologi, krig og religiøse konflikter.

Kaj Munk synges af prisvindende kontratenor Morten Grove Frandsen (Årets Reumert Talent 2016), og mezzosopran Liv Oddveig Midtmageli lægger stemme til Lise Munk. Den fremtrædende danske komponist John Frandsen har komponeret musikken, og den verdensberømte Bjarke Mogensen leder musikken sammen med den progressive, folkemusikinspirerede gruppe KOTTOS.

Operaen synges på dansk. 

Efter forestillingen vil kunstnerne - både sangere og musikere - fortælle om arbejdet med forestillingen og besvare spørgsmål fra publikum.

Medvirkende

Kaj Munk: Kontratenor, Morten Grove Frandsen,
Lise Munk: Mezzosopran, Liv Oddveig Midtmageli.

Instruktion: Tine Topsøe

Scenografi: Rebekka Bentzen

Tekst: Vilhelm Topsøe

Musik: John Frandsen

Musikalsk ledelse: KOTTOS med Bjarke Mogensen

https://kglteater.dk/det-sker/sason-20162017/opera/martyriet

PÅ PLAKATEN


Velkommen til det nordvestlige hjørne af Sjælland.

SKATTEØEN er tilbage! Til tonerne af Sebastians musik og udødelige sange føres vi…

Velkommen til Vikingernes Verden.

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: