program


Omvisning i Sct. Bendts kirke

Omvisning i Sct. Bendts kirke

Ringsted Museum & Arkiv byder på omvisning i Sct. Bendts Kirke ved Martin Pavon.

I anledning af 850-års jubilæet for Skt. Bendts Kirke og kirkefesten i Ringsted, vil middelalderarkæolog, Martin Pavón, fortælle den spændende historie om Nordens ældste teglstenskirke og dens historie. En fortælling der begynder med en kongsgård og en ældre nedreven kirke fra 1000-tallet. Om mordet på Knud Lavard i Haraldsted i 1131, stiftelsen af et benediktinerkloster, bygningen af Sct. Bendts Kirke og en overdådig kirkefest i 1170, hvor Kong Valdemar den Store skrinlagde sin far på alteret som helgen, og kronede sin 7-årige søn Knud, som medkonge - i Danmarks første kongekroning.

Efter det historiske resumé, sættes der fokus på selve kirkebygningen. Dens bygningshistorie, som Danmarks ældste bygning af tegl, dens indretning som klosterkirke, og rollen som gravkirke for kongemagten. Desuden fortælles der også om kirkens spektakulære kalkmalerier og deres betydning som politisk propaganda mm.

Pris: Omvisningen koster 50 kr., tilmelding kun via BilletExpressen og senest mandag kl. 08.00.

Ved for få tilmeldte aflyses omvisningen med besked mandag kl. 10.00

Flyttes til ny dato ved kirkelig handling.

Mødested: Runde P-plads foran kirken.

 

PÅ PLAKATEN


Velkommen til Nordsjælland.

- en for alle, alle for en og tre for en tier

Køb en ”troldejæger” aktivitetspose hos Museum Vestsjælland og kør ud på troldejagt i…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: