program


Online Observatorium – Teleskoperne, Månen og Asteroider

Online Observatorium – Teleskoperne, Månen og Asteroider

Brorfelde Observatorium er indgået i et europæisk samarbejde med observatorier fra Wales, Norge, Finland og Letland om at udvikle nyt undervisningsmateriale, der tager udgangspunkt i de stedsbunde teleskoper og faciliteter på de forskellige observatorier.

 Læs mere

Brorfelde Observatorium går online.

For at brede interessen for astronomi og de naturfaglige fag ud, er Brorfelde Observatorium ved at etablere online adgang – både til Brorfelde Observatorium, men også til en lang række andre observatorier Jorden rundt. Således at der altid er adgang til et sted i verden, hvor der er mørkt – og skyfrit. 

På kurset får deltagerne en introduktion til hvilke observatorier, der er online adgang til, samt de undervisningsmaterialer, der kan anvendes i forbindelse med observationerne.

Kurset består af en blanding af præsentationer og hands-on eksempler. Og deltagerne vil få  adgang til gratis undervisningsmaterialer, der kan anvendes direkte i undervisningen.

Vi kigger naturligvis også indenfor i Discovery Dome, der huser Danmarks Største Teleskop.


MERE INFORMATION 

I dette kursus vil du få en generel introduktion til de forskellige observatorier, samt lære mere om hvordan du kan anvende et teleskop i undervisningsbrug. Du vil også få adgang til nyt inspirerende undervisningsmateriale om Månen, dens kratere, og forbindelsen til solsystemets asteroider. 

Derudover viser vi, hvordan man selv kan observere de mange kratere på Månen, og sammenligne kraterne med simple modeller i klasseværelset. Vi viser også teknikker til at demonstrere Månens afstand og dens forskellige faser. 

Kurset er gratis, og der er gratis forplejning med.

Der er et begrænset deltagerantal og tilmelding er bindende. Bemærk der er et no-show gebyr på 500 kr. 

Faglige stikord: Månens bevægelse, Månens lys og dens faser, Månens dannelse, Verdensbillede, Astronomi, Instrumenter, Simpel databehandling, Simpel modellering. 

Kontakt

For mere information kontakt Michael Lindholm Nielsen på micli@holb.dk

Tilmelding

Deadline for tilmelding er mandag den 15. juni 2019.

PÅ PLAKATEN


Velkommen til Destination Sjælland.

Når du tager på rundvisning på Gram Slot får du en spændende tur…

Musical for hele familien! Vil I ikke gerne føres ud på Det Caribiske…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: