program


Oplevelser - 25.000 år på en dag

Oplevelser - 25.000 år på en dag

Afgang Kbh. kl. 08.30 // Afgang Odsherred kl. 10.30
Tag med på bustur, når vi fører jer gennem Danmarks første UNESCO GLOBAL GEOPARK.
Det smukke istidslandskab har en særlig samhørighed med den unikke kulturhistorie, betagende kunst og prisbelønnede fødevareproduktion.

TAG MED PÅ TUR
vi fører jer gennem Danmarks første UNESCO GLOBAL GEOPARK

Du kan også tage med bussen (gratis) til Sommerland Sjælland for samme pris som indgangen koster (265 kr.) - læs mere her

Turen afgår fra København / Tivoli H.C. Andersens Boulevard kl. 8.30 og slutter samme sted kl. 19.00.

• København v. Tivoli
• Odsherred (Sommerland Sj.)
• Næsholm Borgruin
• Dansk Tang
• Frokost i Annebergparken
• Vejrhøj Vingård
• Besøgsmarken
• (Sommerland Sj.)
• København v. Tivoli

Det er også muligt at stå på bussen på parkeringspladsen ved Sommerland Sjælland.

Der er mulighed for at booke en tur: 6. august + 13. august + 20. august + 27. august 2020

Udover et smukt og komplekst istidslandskab har området en særlig samhørighed med kulturhistorien og områdets helt unikke og prisbelønnede fødevareproduktion.

Vi har sammensat en oplevelsesrute, der fører jer igennem geoparkens højdepunkter og drabelige udsigter. Hør fantastiske historier om geologien og fødevarerne i Danmarks første geopark. Mød dedikerede producenter.

Vi gør et stop ved Næsholm Borgruin, der er den bedst dokumenterede udgravning af en middelalderborg i Danmark. Borgen brændte ned i 1340 og har stået som en ruin lige siden. I dag ligger den midt i den reetablerede Nygård Sø, der i sig selv er ægte naturperle. For at komme ud til selve borgruinen, går vi af den nye bro, der står opført parallelt med sporene fra den oprindelige (vinde)bro.

Herefter kører vi til Anneberg Kulturpark, der huser det sidste nye inden for fødevarer; Dansk Tang. Her spiser vi og hører en spændende fortælling om tangens egenskaber og hvordan Dansk Tang arbejder hen imod en mere bæredygtig tilgang til mad og hvordan tang kan være medvirkende til at nedbringe CO2.

Vi fortsætter vores fortælling igennem det smukke landskab, på vores vej til Vejrhøj, der stikker op af landskabet, omgivet af stejle skråninger, som en stor kontrast til den flade Lammefjord.

Vi besøger her Vejrhøj Vingård, vingården ligger smukt med vinstokke på de sydvendte skråninger op mod Vejrhøj. Fra markerne og vingården er der udsigt over Nekselø og havet. Her fortæller de dedikerede vinbønder om vindyrkning på disse breddegrader og hvordan produktionen foregår fra marken til glasset.

Fra de stejle skråninger fortsætter turen til den flade Lammefjord, hvor vi gør et stop ved UNESCO GLOBAL GEOPARK Odsherreds besøgsmark, som er vinduet til den spændende historie om de højt priste grøntsager på den inddæmmede Lammefjord.

På en guidet markvandring bliver du klogere på de særlige jordbundsforhold, der giver optimale betingelser for dyrkning af råvarer på Lammefjord.

PÅ PLAKATEN


Tag med museets guide rundt i Ringkøbing, hør byens historie under krigen og…

GENGANGERE er et stærkt og meget komplekst drama, et opgør med det stive…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: