program


Præsidentinderne

Præsidentinderne

Brutal, vanvittig og grotesk komedie med tre fantastiske skuespillerinder: Kirsten Olesen, Karen-Lise Mynster og Stine Schrøder Jensen.
 Læs mere

Brutal, vanvittig og grotesk komedie.

”Men så er livet da ikke værd at leve, hvis det er sådan, at ligegyldig hvad man ser på, så ligger der en stinkende klat afføring lige ved siden af.”

Tre rengøringskoner i den nederste del af fødekæden tørner mod hinanden i et usselt køkken. I et bombardement af ord og iført gummihandsker punkterer de hinandens livsløgne.

Den østrigske, enfant terrible-dramatiker Werner Schwab debuterede i 1990 med PRÆSIDENTINDERNE – det første af fire dramaer, der fik betegnelsen fækaliedramaer. Stykket er et sønderrivende råb fra samfundets bund, Europas skraldespand. Et råb der høres igen i dag. For selv om lortet er usynligt for de fleste, betyder det ikke, at det ikke eksisterer, og at der ikke er nogen, der skal tage hånd om det.

Forfatteren giver på brutal og humoristisk vis stemme til dem, der bogstavelig talt tager hånd om det. Han skildrer med grotesk vanvid alt det lort, som kræver at blive renset væk. Stilen er brutal i sit udtryk. Alt udpensles – på en stærkt underholdende måde.

Schwab døde af druk nytårsdag 1994 bare 35 år gammel, men nåede fra sit gennembrud til sin død at skrive 15 stykker og sætte et skelsættende aftryk på den europæiske dramatik. Igen i dag har hans dramatik en skræmmende aktualitet og lige nu en renæssance på de europæiske scener.

PRÆSIDENTINDERNE er et intenst, modbydeligt og vanvittig morsomt stykke med tre fantastiske skuespillerinder, iscenesat af Skuespillets husinstruktør Thomas Bendixen, der i sæson 2017-18 bl.a. står bag en anden moderne klassiker, det anmelderroste, spiddende ægteskabsdrama, Bergmans SCENER FRA ET ÆGTESKAB.

 

Spillested: Lynghøj Teatersal

Medvirkende: Kirsten Olesen, Karen-Lise Mynster og Stine Schrøder Jensen

Iscenesættelse: Thomas Bendixen

Scenografi: Jonas Fly

Oversættelse: Brigitte Kolerus

Varighed: ca. 1 time og 30 minutter (uden pause)

www.kglteater.dkPÅ PLAKATEN


Velkommen til Nordsjælland.

Genoplev den klassiske blues- og sumprock fra det legendariske amerikanske band Creedence Clearwater…

Velkommen om bord i historien!
Historien om Sofie, der bliver tryllet tilbage…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: