program


Roskilde set fra 2 høje i Nationalpark Skjoldungernes land

Roskilde set fra 2 høje i Nationalpark Skjoldungernes land

Guidet vandretur i middelalderbydele i Roskilde set fra kirkehøj til kirkehøj + hospitalsområdet ved fjorden i Nationalpark Skjoldungernes Land
 Læs mere

Dato
Denne tur havde tidligere "Alsang og Algang"- temaet, nu har turen fokus på Nationalparkens middelalderby Roskilde, set fra 2 kirker: Roskilde Domkirke og Sankt Jørgensbjerg kirke og i området mellem dem. Turen er 6 - 7km lang.

Fast onsdagstur i lige uger: Se en bid af fjordlandet og hør om istidslandskabet og kulturpåvirkningen, som gør, at dette stykke fjordland er valgt som nationalpark. Se fra kirke til kirke på de 2 høje på hver side af istidskløft, som skabte kildevand til industirens frembrud.


Om turen:.

- Turen første høj er ved domkirken 40 moh. vi krydser slugten med de mange kildevæld til næste høj Skt. Jørgensbjerg.

- Turen fortsætter til Skt. Jørgensbjerg kirke, landets måske ældste stadig aktive stenkirke og vi hører om ”bjerget”, som kulturområde mellem by og land.

-Turen fortsætter på landhævningen og området ved Sankt Hans hospital. Dette område har en spændende historie både kirkeligt og på sin vis åndeligt, da syge og fortabte sjæle af forskellige historiske grunde har været anvist til dette område gennem tiden.

- Turen tager langs vandkanten ved fjorden og slutter ved museumsøen og områdets smukke arkitektur.


 

Start og slut sted: Danhostel Roskilde, Vindeboder 7, 4000 Roskilde.

Turen gennemføres uanset vejret, så der aflyses ikke, hvis fremmødte deltagere vil gennemføre. Ikke fremmødte får ikke beløb tilbage, hvis der aflyses på dagen.

Det Praktiske: Bedst i vandtætte sko og støvler, når det er vådt. Hunde i snor. Der er ingen toiletmulighed på turen, kun ved Roskilde havn.

Sværhedsgrad: Vi går på smalle grus stier, våde i regn. 

PÅ PLAKATEN


Oplev en helt speciel sommeraften på fjorden, hvor vi ror i stille tempo…

Lær at ro kajak og bliv sikker på vandet på 2 dage -…

Dette 8 timers kursus, og for dig der ikke har lyst eller tid…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: