program


Silver & Blue

Silver & Blue

Et nyt blues band, af rutinerede kræfter fra DK’s blues-scene, har set dagens lys, med de tre frontfigurer: Lending, Nello og Henrik Hansen. Musikken er først og fremmest ”The Blues”, hvor bandet fortolker både gamle klassikere og egne kompositioner.

- blues that shines like gold

Et nyt blues band har set dagens lys. Et orkester af absolut rutinerede kræfter på den danske blues-scene.

I årene 2017 og 2018 spillede den aarhusianske trio Thomsen - Nello - Hansen og Kenn Lending Blues Band mere end 20 dobbelt-koncerter, hvor højdepunktet var en finale med begge bands samtidig på scenen.

Dette overflødighedshorn af solister og sangere sammen, var så stor en succes og samtidig så sjovt for de medvirkende, at da idéen med dobbelt-koncerterne havde udspillet sin rolle, lå det lige til højrebenet at fortsætte netop den del - i et helt nyt orkester!

Den dynamik der opstår, når 3 sangere er i samme band, er helt speciel. Der bliver hygget og drillet gensidigt respektfuldt og inspirationen og det musikalske udtryk ender knivskarpt, ingen vil lade nogen noget tilbage at ønske.

Og når en sanger ”kun” synger ca. 1/3 af repertoiret, kan han vælge de allerbedste fra listen og samtidig profilere sit udtryk i forhold til de to andre. Og det er netop hvad der skete under ”dobbelt-koncerterne”. Og præcis hvad der sker i SILVER & BLUE.

Musikken er først og fremmest ”The Blues”, og bandet og de tre frontfigurer kommer hele vejen rundt i deres fortolkninger af både gamle klassikere og egne kompositioner.

SILVER & BLUE er:

KENN LENDING (guitar, vokal):
Et af Danmarks største blues-navne de sidste 40 år. Grundlaget for Kenn Lending’s karriere blev lagt i 1978, da han mødte den amerikanske blues pianist og sanger Champion Jack Dupree. Sammen dannede de duo indtil Dupree’s død i 1992, og nåede at spille over 1000 koncerter i 35 lande og stater i Europa, Afrika, Canada og USA.

Kenn Lending Blues Band kunne i 2015, med 10 pladeudgivelser i bagagen fejre 35-års jubilæum og Kenn har i tidens løb spillet med bl.a. Memphis Slim, Louisiana Red, Luther Allison, Aron Burton, Lillian Boutté, Bobby Rush og ikke mindst ”The Band” hvor Kenn Lending kan høres på deres album fra 1996 “High On The Hog”. 

HENRIK HANSEN (mundharpe, vokal):
Henrik er Danmarks måske bedste blues-mundharpespiller, og en inspirator for de fleste bluesharpe folk her i landet. Her mødes blues-power og stor musikalsk smag. Henrik Hansen er ud af Aarhus’s eksplosive blues-miljø tilbage i slut 80’erne. Sammen med Kent Thomsen og Niels Nello Mogensen og især Trouble Cats var Henrik og bandet et af de bærende kræfter der. Og Trouble Cats er stadig flyvende med 4 albums i bagagen. Henrik har spillet og indspillet med bl.a. Poul Krebs, Henning Stærk og Johnny Madsen. 

NIELS NELLO MOGENSEN (bas, vokal):
Niels Nello Mogensen har musikalsk været hele vejen rundt. Han startede i 1980 i Danmarks første punk-band Lost Kids. Sidst i 80’erne mødte Nello ”The Blues” og bl.a. Henrik Hansen i Aarhus’s smeltedigel, og de to spillede sammen med Kent Thomsen & The Rich Ones og senere som trio i T-N-H.

Niels Nello Mogensen kom derefter med Johnny Madsen i 1996, som han stadig spiller med. Han var med til at danne Grarup Allstars, og spiller i dag også med Big Creek Slim og Peter Nande. Han har turneret med bl.a. Blues Lights m. Barrelhouse Chuck fra Chicago og senest med amerikanerne Ron Hacker og Hook Herrera. 

RASMUS STENHOLM (orgel, klaver):
Rasmus spiller også med i Kenn Lending Blues Band og var et must til dette band. Rasmus Stenholm er en superdygtig og virtuos musiker med tre solo-udgivelser på CV’et. Rasmus’ orgelspil beskrives af anmelderne som: ”hæsblæsende og virilt og med stor styrke… Stenholm spiller så fuglene synger, man rives med… Det er groovy, fermt og svedigt swingende…”

PER KOLLING (trommer):
Rå-swingende trommeslager også med dybe rødder i det aarhusianske blues-miljø, bl.a. sammen med Niels Nello Mogensen i Kent Thomsen og De Dyre Drenge og senest med amerikanske Ron Hacker. Mangeårig trommeslager med bl.a. Ester Brohus, There Hoeymanns, På Slaget 12 og senest med multitalentet Jacob Venndt. Pers fantastiske trommelyd medvirker desuden på en lang række cd’er i vidt forskellige genrer.

Godt at vide:
Entré til koncert: 160 kr.
Koncertmenu: 179 kr.
Indgangen åbner ca. kl. 19.30 og koncerten starter kl. 20.00.
Koncertmenu serveres fra kl. 17.30.

Køb koncertbillet / menu på: www.brovstmusik.dk eller på Skovsgaard Hotel.
Har du købt koncertbillet og efterfølgende ønsker menu kontakt Skovsgaard Hotel: skovsgaardhotel@mail.dk / tlf. 98230400.
Evt. resterende koncertbilletter sælges ved indgangen.

PÅ PLAKATEN


Udstillingen Solens land fortæller den fascinerende historie om Solvognen og bronzealderen. I haven…

Stig ombord på Hjortholm og tag med på en helt særlig tematur til…

Efter adskillige år som grundstamme i Kansas City Stompers, har Gert Rostock, Palle…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: