program


Slotsdysten i Fredensborg Slotskirke

Slotsdysten i Fredensborg Slotskirke

Festlig slotskoncert i anledning af 300-året for Fredensborg Slot

Ingen aktuelle arrangementer

Du har søgt efter et afsluttet arrangement.
Vælg venligst fra vores aktuelle tilbud i søgemaskinen på billetexpressen.dk

Dato for seneste arrangement: Onsdag, 12. Oktober 2022 19:30

Vigtig information til koncerten d. 11. oktober i Fredensborg Slotskirke

o Man SKAL være på plads i kirken allersenest kl. 19.15.
o Billetten skal fremvises ved indgangen. Enten på mobil eller i papirform.
o Der er ikke nummereret pladser, men man vil ikke være i tvivl om hvor man må sidde.

Parkerings information

Der er en parkeringsplads ved slottet, som kan benyttes ellers henvises til parkeringspladserne i Fredensborg Bymidte, Fredensborg Bycenter og ved Fredensborg Station.

 

Slotsdysten i Fredensborg Slotskirke | Festlig slotskoncert i anledning af 300-året for Fredensborg Slot

Fredensborg Slot kan i år fejre sit 300-års jubilæum. Dette markeres med to koncerter i Fredensborg Slotskirke samt én koncert i Frederiksborg Slotskirke. Koncerterne hedder "Slotsdysten" og handler om fire nordsjællanske og københavnske slotte og deres rivalisering om at være majestætens foretrukne lystslot.

Den 11. oktober 1722 indviede Frederik IV og Sophie Amalie det nye lystslot Fredensborg. Navnet skulle minde eftertiden om afslutningen på Store Nordiske Krig to år forinden, og hele hofceremoniellet var sat i gang. Den tyske hofdigter Johan Joachim Hoë von Hoënegge og hans hamborgske kollega, komponisten Reinhard Keiser skabte sammen en festkantate til fejringen.

Slotsdysten
Kantaten handler om de fire nordsjællanske og københavnske slotte og deres rivalisering om at være majestætens foretrukne lystslot. I arier og recitativer fremhæver de hver især egne fordele og ynder, og alle mener bestemt, at kongen og dronningen må foretrække netop dette slot. Striden spidser til, og selveste Apollon (et slet skjult billede på Frederik IV) må til sidst stige ned fra Olympen og afgøre kampen til Fredensborgs fordel. Det hele ender med en hyldest til kongen og dronningen.

Dette bliver i år markeret med en række slotskoncerter. i Nordsjælland kan man opleve koncerterne i Fredensborg og Frederiksborg slotskirke.

Koncertprogram
D. 11. oktober 19.30 i Fredensborg Slotskirke
D. 12. oktober 19.30 i Fredensborg Slotskirke
D. 13. oktober 19.00 i Frederiksborg Slotskirke

Aktuelt


Only in Danish. Den E-mail du modtager efter du har gennemført købet, indeholder din adgang til den podcast du har valgt. Følg vejledningen i mailen. På safari blandt giganter, er en tur du sjældent vil glemme. Du er kommet til det absolut største inden for Vindmøller og her testes og udvikles de nyest teknologier. Historierne er en blanding at fakta, lokalt forankret fortællinger, natur, og selvfølgelig anekdoter fra livet fra møllecentrets og vindmøllernes levetid.

Tilmeld dig individuelt eller som medlem af et småbådsteam

Velkommen til Vikingernes Verden. Oplev en fantastisk Sankthansaften den 23. juni, hvor vikingerne tænder byen største bål ved Fjorden efter forestillingen.

PÅ PLAKATEN


Visit Nordsjælland

Velkommen til Nordsjælland.

Åbningstider 26.01.2023 - kl. 16.00-20.00 27.01.2023 - kl. 10.00-19.00 28.01.2023 - kl. 10.00-18.00 29.01.2023 - kl. 10.00-17.00

Nyd en hyggelig eftermiddag på Jyderup Præstegaard med varm kaffe eller te, et glas Cremant og et udvalg af de…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld:

Obs! Indkøbskurvens tidfrist udløber snart!
tilbageværende tid
00:00

enhed(er) i kurven

total:


Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.