program


Sukker

Sukker

Et af de sorteste kapitler i Danmarkshistorien fortalt af seks skuespillere og dansere gennem lys-projektioner, klassisk musik og afro-caribiske rytmer.
 Læs mere

Det reumertvindende kompagni Det Olske Orkester præsenterer i samarbejde med Republique SUKKER, første del af trilogien: "En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering" - om danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år og hvordan den har formet vores forhold til omverdenen.

SUKKER starter sin fortælling i 1700-tallet. Danskerne er rejst ud i verden; videbegærlige, længselsfulde og forførte af det fremmede, men også grådige efter rigdom. Slavekaptajnen, præsten, bogholderen, lægen, plantageejeren og den fattige skibsdreng gør deres entré på de fremmede kyster. Gennem flere hundrede år strømmer sukkeret fra Vestindiens slavekolonier til København og sætter sine spor. I 1878, 30 år efter slaveriets ophævelse, kulminerer sult og fattigdom i Danmarks største arbejderopstand "Fireburn" på St. Croix. Over 200 sorte arbejdere bliver dræbt. Opstanden er siden forsvundet fra den danske historieskrivning. Glemt eller fortrængt?

SUKKER former et kritisk billede af Danmarks selvforståelse som slavenation gennem en dramatisk historie i et poetisk og fysisk ekspressivt formsprog udført af et kompagni på seks skuespillere og dansere. Lys-projektioner af historiske kort og flydende oceaner fylder rummet, Haydns klassiske musik blander sig med afro-caribiske rytmer og sender os afsted på trekantsruten: Danmark - Afrika - Vestindien. Et af de sorteste kapitler i Danmarkshistorien….

Varighed: ca. 90 minutter

Medvirkende Angelina Watson, Ditte Laumann, Mireia Serra, Sofie Ebbesen Nielsen, Morten Klode, Øyvind Kirchhoff

Dramatiker og instruktør Lotte Faarup 

Lysdesigner og scenograf Jeppe Lawaetz

http://www.detolskeorkester.dk/sukker.htm


PÅ PLAKATEN


Jul med Cirkeline, Frederik og Ingolf. Aldersgruppe: 3 - 9 år og deres…

Sidst Anders optrådte på Beghuset blev billetterne revet væk. Aftenen blev en stor…

Tag med på en skøn løvfaldstur med M/S Frederikke på Arresø d. 29.…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: