program


Surstrømning
6

Surstrømning

SURSTRØMNING er en satirisk forestilling, der tager pulsen på Danmark og danskerne anno 2017 - om vi danskere og vores forhold til Sverige. Det er en forestilling, som vender alt på hovedet og viser, hvad der kan ske, når det pludselig er os selv, der rammes af naturkatastrofer, strikse asylregler og strenge integrationskrav.

Klimakrisen har ramt Danmark. Isbjergene smelter, og inden for 24 timer vil verdens lykkeligste folk stå i vand til hårtoppen.

Takket været Dronning Margrethes nære familiære relationer til det svenske kongehus er det lykkedes at skaffe asyl til fem danskere i Sverige. Spørgsmålet er, hvem der er så heldig at være blandt de fem? Og kan hygge, wienerbrød og røde pølser overleve i dansker-enklaven i Sverige, eller står der Kalles Kaviar og surströmning på menuen?

SURSTRØMNING er en satirisk forestilling, der tager pulsen på Danmark og danskerne anno 2017 - om vi danskere og vores forhold til Sverige. Det er en forestilling, som vender alt på hovedet og viser, hvad der kan ske, når det pludselig er os selv, der rammes af naturkatastrofer, strikse asylregler og strenge integrationskrav.

Forvent stærkt overgæret, satirisk sommerteater, der får lattermusklerne til at krampe og øjnene til at løbe. Hold på hat og briller – og hold dig for næsen, når vi åbner en dåse SURSTRØMING til august.

Forestillingen er en unik samproduktion mellem Vendsyssel Teater, Teater Nordkraft, Randers EgnsTeater, Teatret Svalegangen, Folketeatret og Team Teatret. 

LATTERGARANTI Som noget helt særligt i forbindelse med SURSTRØMNING udsteder vi en lattergaranti: Et godt grin eller pengene tilbage. Garantien dækker i tilfælde af, at forestillingen ikke frembringer et eneste smil på dine læber.
For at garantien gælder, skal du dog leve op til nogle enkle betingelser: Du må under ingen omstændigheder have svenske aner. Dette skal bevises ved fremlæggelse af stamtræ syv generationer tilbage. Du må ikke have dårlig ånde eller småracistiske tendenser. Du må ikke være højere end 174 centimeter og heller ikke hedde noget, der begynder med en vokal. Og vi kan se, hvis du er en af dem, der griner indvendigt. Så gælder garantien ikke.
Lever du op til betingelserne og vælger at modtage refusionen, indvilger du automatisk i, at vi må offentliggøre dit foto på vores hjemmeside og diverse sociale medier.

 


******
"Resultatet af samarbejdet er livsaligt teater!"
"Det er festligt, folkeligt og flintrende velbegavet og anfægtende underholdning" 
Nordjyske


 "Arktis, der smelter. Klimaforandringer. Danmark under vand. Flygtningekvoter. Plads til forskellighed og modviljen mod samme. Det hele tages op til debat i Surstrømning, som udover at være en særdeles underholdende teateroplevelse også byder på et unikt samarbejde mellem seks danske teatre fra seks forskellige danske byer - der i øvrigt alle spiller en aktiv rolle i forestillingen og dermed giver et ekstra lag af relevans for publikum". 
Information


****
... en slags udvidet danskerrevy med lange numre, gode grin og rap, der svirper" . 
Jyllands-Posten


..."Der trykkes muntert og præcist på aktuelle politiske forhold og på den danske selvforståelse, og operation Grundtvig afslører, at ligheden ligger mere i munden end i handling"... 
Kulturkapellet 


****
..."Det er i besvarelsen af disse spørgsmål, at forestillingen står skarpest, og gør os en kende eftertænksomme på, hvordan vores samfund egentlig er, og hvor det er på vej hen. Prøv blot at udskifte folkefærdene i forestillingen - og tænk så over, hvad vi selv gør. Forestillingen er derfor perfekt for den politiske interesserede".... 
Ungt Teaterblod


****
..."Stykket er morsomt. Undertiden meget morsomt"...
Gregersdh.dk


****
..."SURSTRØMNING sætter den humoristiske finger på de ømmeste punkter i den danske selvforståelse og giver med latteren et grundlag for en mere stille eftertænksomhed...
KOP Kultur

PÅ PLAKATEN


Udforsk de mange spændende arrangementer i Brøndby Kommune

Kære Zoe Ukhona

MESSE C, Fredericia

To gymnasiesøstre fra Fredericia står bag foredraget “Kære Zoe Ukhona” med Pelle Hvenegaard…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for at billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: