program


Svejk i anden verdenskrig
2

Svejk i anden verdenskrig

En humoristisk forestilling baseret på Bertolt Brechts vidunderlige historie om den gode soldat Svejks eventyr i anden verdenskrig. Ole Sørensen fejrer 40 års skuespiller-jubilæum i rollen som Svejk.

Krigen raser. I øst kæmper russerne en indædt kamp for at stoppe den tyske offensiv, imens de allierede tropper i vest forsøger at finde et fodfæste. Midt i kaosset møder vi opportunisten Svejk. Han bor i Prag, der er under besættelse af det nazistiske styre. Svejk er ikke som alle andre. Han lever af at fange hunde, som han sælger videre til byens prominente fruer, også har han et ganske særligt talent for altid at havne i de mest mærkværdige situationer. Heldigvis har han talegaverne på plads og formår som regel altid at finde en vej ud af problemerne igen.

SVEJK I ANDEN VERDENSKRIG er en humoristisk forestilling baseret på historien af Bertolt Brecht, der undervejs bliver akkompagneret af sang og klaverspil. I titelrollen finder vi Ole Sørensen, der med stykket kan fejre sit 40-års skuespillerjubilæum. Vi kommer hele følelsesspekteret igennem, når vi møder Svejk og hans sjak på værtshuset i den tjekkiske hovedstad. En by, hvor besættelsesmagten holder skarpt øje med forrædere og fidusmagere.

"Jeg er en glad mand, fordi jeg har fået en gave. Jeg har 40 års skuespillerjubilæum, og gaven er, at jeg har fået lov at spille Svejk. Svejk er rollen, som er ham den lille hundehandler, der sidder trygt på sit værtshus; ”Bægeret” – sammen med de andre gæster. Med list og dumdristighed så kan han snige sig ud af alle vanskelige situationer.” Det glæder jeg mig til!”  - Ole Sørensen, skuespiller

 

Pressen skrev:

 

"40-års-jubilaren Ole Sørensen er som skabt til hovedrollen som Svejk. Hans udformning af rollen vil man aldrig glemme. Han trækker på store ressourcer fra sin fortrolighed med børneteatrets helligste kilder, og alle de fuldstændigt renfærdigt enkle og samtidig subtilt pointerede nuancer i hans Svejk løfter præstationen op i det ubeskrivelige." - Otto Pretzmann, Nordjyske Stiftstidende
 
"Ole Sørensen udfylder sin hovedrolle med vanlig undespillet humor, og hans evne til at fylde uden at fylde for meget viser sig især i samspillet med Thomas Jacob C. Rønne, der giver den i rollen som repræsentant for den tyske besættelsesmagt. Komplet med skaftestøvler, hagekors-armbånd og et stykke sort tape under næsen illuderende et Hitler-overskæg." - Michael Mogensen, JydskeVestkysten Haderslev

 

Medvirkende: Ole Sørensen, Uta Motz, Klaus Andersen, Sara Line Møller Olsen, Thomas Jacob C. Rønne

Instruktør: Gitte Kath

Musiker: Rasmus Steenber

Varighed:120 min. inkl. pause.

 

PÅ PLAKATEN


Velkommen til Odsherred.

Stig ombord på Hjortholm og tag med på en helt særlig tematur til…

Værkstedsforløb, der sætter fokus på livet ombord på skibene og det gode håndværk,…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: