Syltekursus på Hjerl Hede
Du har søgt efter et afsluttet arrangement.
Vælg venligst fra vores aktuelle tilbud i søgemaskinen på billetexpressen.dk
Dato for seneste arrangement: Torsdag, 09. Juni 2016 19:30
Tidligere var efteråret andet og mere end en våd og kold pause mellem sommer og vinter. Det var en travl årstid, hvor der skulle samles forråd til en lang vinter. Grøntsager skulle høstes, bær og frugter plukkes, samles og tilberedes, så de kunne holde sig og være et vigtigt supplement til vintermaden.
Børn og voksne hjalp hinanden, og gamle færdigheder i haven og i køkkenet gik naturligt i arv mellem generationer. En stor del af den lærdom er gået i glemmebogen hos de fleste, og er erstattet af frostvarer, fastfood og færdigretter.
Har du interesse i gamle færdigheder som syltning og fermentering, så er det den sidste weekend i september at du skal komme på Hjerl Hede.
Tag veninden, barnebarnet eller hele familien med på Hjerl Hede og lær at fremstille syltetøj, asier eller rødbeder på gammeldags manér på de gamle brændeovnskomfurer i Præstegården.
På kurset serverer vi både kaffe og frokost.
10.00-10.30 – Velkomst og kaffe.
09.30-12.00 – Gennemgang, aktivitet, afprøvning.
12.00-12.30 – Frokost.
12.30-14.00 – Gennemgang, aktivitet, afprøvning.
14.00-15.00 – Eftermiddagskaffe – vi smager på varerne.
Hvis du selv medbringer et par syltetøjsglas, får du dem fyldte med hjem.
Hjerl Hede leverer øvrige materialer.
Sted: Præstegården på Hjerl Hede
Max antal deltagere: 14
Det er ikke muligt at bruge årskort til arrangementet.
Vi har taget den stolte tradition op igen og disker op med en stor kagebuffet, hvor du kan gå ombord i diverse hjemmebagte kager, småkager og andre lækkerier. Der serveres økologisk kaffe og the ad libitum.
Hvis der er en musiker, som man instinktivt har lyst til at drikke en kop kaffe med, i en rød…
Poletter er den “valuta” der benyttes i børneområdet.
enhed(er) i kurven
total:
Tiden er udløbet. Start venligst forfra med at vælge billetter.