Programm


Björk

Björk

Musik af multikunstneren Björk bliver til danseforestilling. Publikum kan glæde sig til en fortolkning af 12 enestående sange af Björk, med et kropsligt danseudtryk, der er lige så stærkt som vokalen og musikken bag.
 mehr

Kartentypen


190.00 kr. - 260.00 kr.
3 Tickettyp

Aktuelle VeranstaltungenMusik af multikunstneren Björk bliver til en danseforestilling i 2022 af Holstebro Dansekompagni.

Holstebro Dansekompagni har som de første i Danmark fået rettighederne til musikken fra den enestående og internationale multikunster Björk. Derfor bliver 12 udvalgte sange nu til en danseforestilling af samme navn.

Danseforestillingen BJÖRK får premiere i Holstebro den 27. oktober 2022 og skal derefter på turné landet rundt frem til 2024.

2 koreografer bag danseforestillingen Björk

Den islandske verdensstjerne er kendt for at rykke og ikke mindst udviske grænserne i musikkens univers. Hun bevæger sig flydende mellem æstetik og kunst. På baggrund af dette univers vil de to koregrafer, Dolly Sfeir og Gunilla Lind, skabe to unikke danseforestillinger.

”Det er en stor ære, at vi som de første i landet får mulighed for at fortolke Björks avantgarde og intense univers til en danseforestilling. Gennem hele sin karriere siden sin debut i 90’erne har hun været et unikum.

Publikum kan derfor glæde sig til en fortolkning af 12 enestående sange, som får et kropsligt danse-udtryk, der er lige så stærkt som vokalen og musikken bag,” fortæller David Price, associeret kunstnerisk leder og producent hos Holstebro Dansekompagni.

12 sange, to unikke forestillinger

Danseforestillingen BJÖRK består af to unikke danseforestillinger, hvor de to unge og eftertragtede koreografer vil dykke ned i 12 udvalgte Björk-sange fra forskellige årtier. Både Gunilla Lind og Dolly Sfeir får altså mulighed for at fortolke musikken på hver deres måde.

Forestillingen vil blandt andet inddrage sangene Venus as a boy fra debutalbummet i 1993, Hidden Place fra 2001-albummet Vespertine samt Army of Me fra 1995.

Den reumert-vindende koreograf Gunilla Lind vil i sit værk fremvise et stærkt visuelt udtryk med referencer fra popkulturen. Her vil kærligheden være i fokus med et pompøst og storslået følelsesudtryk.

I værket af den amerikansk-libanesiske koreograf og filminstruktør Dolly Sfeir vil publikum opleve et mere fortællende – næsten filmisk koreografisk værk. Det vil være gennemsyret af Sfeirs egen opvækst i en mellemøstlig kultur.

I en intens og poetisk danseoplevelse vil komponist, lyddesigner og tidligere medlem af Nephew, Marie Højlund, skabe et lydunivers til danseforestillingen.

Medvirkende: Holstebro Dansekompagni

Koreografi: Dolly Sfeir, Gunilla Lind

Musik: Björk

Dramaturgi: Rikke Frigast Jacobsen

Komposition og lydunivers: Marie Koldkjær Højlund

Scenografi og kostumedesign: Åsa Gjerstad

Lyddesign: Thora Eriksen

Varighed: 95 minutter (incl. pause)

Producent: Holstebro Dansekompagni 

 

 

 

Angebote


Visit Nordsjælland

Velkommen til Nordsjælland.

Et intenst kammerspil om venskab og videnskab, fysik og politik, ansvar og skyld. For hvad skete der, da den tyske…

I ”Min krop – dit blik” bliver det unge publikum klogere på det, der er med til at skabe og…

<h4></h4>

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!