program


Byvandring om besættelsen - Slagelse

Byvandring om besættelsen - Slagelse

Slagelse besat og befriet – en byvandring med lokalhistoriker Carsten Egø om tiden under besættelsen 1940-1945.

Billettyper


50.00 kr.
Voksne

DatoI år er det 80 år siden at Danmark blev besat af tyskerne. Tyskerne gik i de tidlige morgentimer i land i Korsør med heste, cykler og motoriserede køretøjer. 166 tyske soldater blev indkvarteret i Slagelse by. De tyske tropper brugte det danske forsvars øvelsespladser og skydebaner i området ved Frederikshøj og Lystskoven. Borgmester Meldgaard udarbejdede at kort med sangfri zone i byen, og henstillede til at de tyske tropper ikke sang, når de marcherede gennem byen. Besættelsen krævede også sine lokale ofre, og ved Sct Mikkel Kirke ses et mindesmærke over 21 personer, der døde i forbindelse med krigen.

Den 4. maj 1945 var avisen stadig underlagt censur af tyskerne, og der var her intet tegn på at freden var nær. Samme aften lød fredsbudskabet i radioen. Herefter strømmede folk ud på gader og stræder.

Hvad skete der egentlig i Slagelse dengang Danmark blev besat? Hvordan påvirkede krigen dagligdagen og hvad skete der, da freden kom?

Mødested: Slagelse Museum, Bredegade 11a

Tilmelding: her via billetexpressen eller på telefonnr. 5943 2353. Større grupper bedes tilmeldes via telefon 6111 2520.

Pris: 50 kr. Børn og unge u/18 gratis. 

Yderligere information: haa@vestmuseum.dk eller 6111 2520

PÅ PLAKATEN


En rundvisning på Vejrhøj Vingård - i marken og vineriet - med smagsprøver.

Tag på forårsvandring og bliv ført ud til de gamle kilder i GribSkov.…

CPH Art Space er et helt nyt koncept for at skabe rum og…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: