Programm


Et tysk liv

Et tysk liv

Oplev Kirsten Olesen alene på scenen som Joseph Goebbels sekretær. Efter 70 års stilhed gav Brunhilde
Pomsel sit enestående vidnesbyrd om et liv tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere.

Kartentypen


190.00 kr. - 260.00 kr.
3 Tickettyp

Aktuelle VeranstaltungenOplev Kirsten Olesen alene på scenen som Joseph Goebbels sekretær i tankevækkende dokumentarteater

 

Nu til dags forestiller folk sig, at de ville have gjort mere for de stakkels forfulgte jøder. Jeg er sikker på, at når de siger det, mener de det oprigtigt. Men det ville de ikke. Alle havde for mange problemer til at kunne bekymre sig om jøderne. Det var som om hele Tyskland var under en glasklokke. Tyskland var én stor koncentrations- lejr... ikke at det undskylder noget.
– Brunhilde Pomsel: Et tysk liv

 

Brunhilde Pomsel sad i førerbunkeren, da de sovjetiske tropper stod i Berlins gader. Hun flygtede ikke. Efter 70 års stilhed lod Brunhilde Pomsel sig i 2013 interviewe til dokumentarfilmen Et tysk liv. Hun var 102 år. Hun gav sit enestående vidnesbyrd om et liv før og under krigen tæt på en af verdenshistoriens største forbrydere, Nazi-regimets propagandaminister Joseph Goebbels.

 

Et tysk liv handler om det tyske folks uvidenhed og passivitet under det nazistiske styre, og den kollektive skyld der fulgte efter. Pomsel fortæller om sin opvækst i skyggen af 1. verdenskrig, der ødelagde den tyske stat, hvordan hun blev stenograf og sekretær for først en jødisk forretningsmand, siden i propagandaministeriet og endelig, i krigens sidste dage, i bunkeren under Berlin. Stillet over for et publikum sættes hendes hukommelse på prøve – noget er belejligt at huske, andet ikke. Mens hun fortæller sin historie slår den kollektive fortrængning revner. Hun nægter dog at påtage sig en skyld.

 

Mødet mellem fortiden og nutiden giver os mulighed for at overveje vores eget moralske kompas og stille os selv spørgsmålet: Hvornår er vi kommet til det punkt, hvor vi må rejse os og tage et personligt ansvar for de politiske begivenheder i vores samtid og klart afvise radikalismen? Eller er frygten for, at historien gentager sig overdreven?

Medvirkende: Kirsten Olesen

 

Iscenesættelse: Liv Helm

 

Scenografi og lysdesign: Mårten K. Axelsson

 

Baseret på dokumentarfilmen Et tysk liv af Christian Krönes, Olaf Müller, Roland Schrotthofer og Florian Weigensamer

 

Blackbox Film & Media Productions (www.blackboxfilm.at)

 

Teaterforlag: Nordiska ApS – København

 

Angebote


NY DATO Jump er fysisk leg og ekvilibrisme på højt plan
Gratis…

Mød op til en helt særlig aften om folkehelten Svend Gønge med rundvisning…

- en for alle, alle for en og tre for en tier

Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!