program


Salt
2

Salt

En teaterforestilling om fattigdom og frisind. I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Ved begravelsen fordømmer den indremissionske præst i sin ligtale flere af de druknede, som ikke var troende.

I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Under begravelsen fordømmer den indremissionske præst i sin ligtale flere af de druknede, som ikke var troende. Det udløser stor forargelse i mange kredse og den unge grundtvigianer Frederik Brunberg fra Socialdemokraten påtager sig opgaven at befri den indremissionske by fra den undertrykkelse han mener, de lever under. Men erkender det enkelte menneske i det stærke indremissionske og solidariske kollektiv, at det er underkuet? Og ønsker individet at forlade det stærke fællesskab? En dag møder han barnet Ida, hvis druknede far var en af de fordømte og som Ida er fuldt ud overbevist om, nu lever i helvede. Nu kæmper Frederik Brunberg også for at kalde en druknet far tilbage til sin datter for at tage afsked.

Den dramatiske historie i SALT spilles i et poetisk og fysisk ekspressivt formsprog udført af et kompagni på 6 skuespillere og dansere. Lys-projektioner af flydende oceaner og vestenvind, sprukne stemmer i salmesang, kollektivets tæthed og varme fylder rummet - samt ikke mindst modsætningerne mellem den ensomme tvivl og den kollektive fundamentalisme.

SALT er 2. del af Det Olske Orkesters trilogi ”En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering”, der omhandler danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år, og hvordan den har formet vores forhold til omverdenen. Historien i SALT er inspireret af historiske hændelser samt af Hans Kirks roman Fiskerne.

Teaterensemblet Det Olske Orkester er kendt for sine eksperimenterende, fysiske teaterforestillinger og har vundet flere priser, bl.a. en Reumert for forestillingen ”Dengang vi blev væk” i 2013.

 

Medvirkende: Ditte Laumann, Mireia Serra, Angelina Watson, Sofie Ebbesen Nielsen, Morten Klode og Øyvind Kirchhoff 

Dramatiker og instruktør: Lotte Faarup 

Lysdesigner og Scenograf: Jeppe Lawaetz  Kostumedesigner og scenografkonsulent: Signe Beckmann 

Lyddesign: Jonas Jørgensen 

Produktionsleder og teknik: Søren Kyed 

Varighed: 90 minutter


PÅ PLAKATEN


Velkommen til Odsherred.

Hos Kok 25 mødes den gode stemning og det originale håndværk. Rammerne for…

Abonnementsforestilling

40 års Jubilæumsforestilling
Folketeatret puster igen støvet…

For arrangører
Billetsalg - tilmelding

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Er du forhindret?
prøv Buymyticket

Hvis du er forhindret i at bruge dine billetter, kan du sælge dem til andre interesserede på buymyticket.dk. Det er helt gratis!

Få de gode nyheder først

For at tilmelde dig vores nyhedsbrev skal du blot indtaste din email-adresse og tryk Tilmeld: