
Salt
En teaterforestilling om fattigdom og frisind. I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Ved begravelsen fordømmer den indremissionske præst i sin ligtale flere af de druknede, som ikke var troende.
En teaterforestilling om fattigdom og frisind. I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Ved begravelsen fordømmer den indremissionske præst i sin ligtale flere af de druknede, som ikke var troende.
You have searched for a completed event.
Please select from our current offers in the search engine on billetexpressen.dk
Last event date: Thursday, October 31 2019 1:00PM
I 1893 drukner 26 fiskere fra Harboøre under en storm. Under begravelsen fordømmer den indremissionske præst i sin ligtale flere af de druknede, som ikke var troende. Det udløser stor forargelse i mange kredse og den unge grundtvigianer Frederik Brunberg fra Socialdemokraten påtager sig opgaven at befri den indremissionske by fra den undertrykkelse han mener, de lever under. Men erkender det enkelte menneske i det stærke indremissionske og solidariske kollektiv, at det er underkuet? Og ønsker individet at forlade det stærke fællesskab? En dag møder han barnet Ida, hvis druknede far var en af de fordømte og som Ida er fuldt ud overbevist om, nu lever i helvede. Nu kæmper Frederik Brunberg også for at kalde en druknet far tilbage til sin datter for at tage afsked.
Den dramatiske historie i SALT spilles i et poetisk og fysisk ekspressivt formsprog udført af et kompagni på 6 skuespillere og dansere. Lys-projektioner af flydende oceaner og vestenvind, sprukne stemmer i salmesang, kollektivets tæthed og varme fylder rummet - samt ikke mindst modsætningerne mellem den ensomme tvivl og den kollektive fundamentalisme.
SALT er 2. del af Det Olske Orkesters trilogi ”En nations selvhad – Danmark mellem skam og selvovervurdering”, der omhandler danskernes selvforståelse gennem de sidste 300 år, og hvordan den har formet vores forhold til omverdenen. Historien i SALT er inspireret af historiske hændelser samt af Hans Kirks roman Fiskerne.
Teaterensemblet Det Olske Orkester er kendt for sine eksperimenterende, fysiske teaterforestillinger og har vundet flere priser, bl.a. en Reumert for forestillingen ”Dengang vi blev væk” i 2013.
Medvirkende: Ditte Laumann, Mireia Serra, Angelina Watson, Sofie Ebbesen Nielsen, Morten Klode og Øyvind Kirchhoff
Dramatiker og instruktør: Lotte Faarup
Lysdesigner og Scenograf: Jeppe Lawaetz Kostumedesigner og scenografkonsulent: Signe Beckmann
Lyddesign: Jonas Jørgensen
Produktionsleder og teknik: Søren Kyed
Varighed: 90 minutter
SOLKRAFT er en shamanistisk og nordisk ceremoni, hvor vi ærer solens ild, lysets styrke og den indre kraft, der vokser i os alle.
Hvad lavede man på stedet, hvordan var livet på godset.
Vardemuseerne inviterer til en række spændende guidede ture i den smukke natur omkring Varde. Uanset om du er stor eller…
Den musikalske fortælling om de år i 80’erne, hvor den aarhusianske musikscene satte dagsordenen i hele landet. Hyldest til elskede…
item(s) in basket
total:
Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.