Programm


This is not Swan Lake
3

This is not Swan Lake

En danseforestilling med uddrag af Tjajkovskijs kendte musik til balletten Svanesøen – men nu med pingviner i stedet for svaner.

Der er langt fra kærlighedshistorien mellem prins Siegfried og svaneprinsessen Odette i Tjajkovskijs Svanesøen til virkelighedens proformaægteskab mellem Tjajkovskij og hustruen Antonina. Hun var hans elev på musikkonservatoriet i Moskva, og hun var stormende forelsket i ham. Tjajkovskij var til gengæld ikke forelsket i hende, men i datidens Rusland kunne man ikke sige, at man var homoseksuel.

Det centrale i balletten Svanesøen er ballerinaens graciøse fremstilling af svanen med de smukke, lange lemmer og den elegante hals. Pingviner har hverken lange lemmer eller en hals. Det er præcis afsættet for danseforestillingen. Antonina var følelsesmæssigt ligeså handicappet som en pingvin, når hun forgæves rakte ud efter Tjajkovskij. I THIS IS NOT SWAN LAKE… sætter fire dansere hendes længsel i scene og garanterer smuk, rørende og komisk dans, når det er bedst.

 

Palle Granhøjs koreografi i THIS IS NOT SWAN LAKE er ikke kun smuk i sit samspil danserne imellem, og flyder let mellem de forkrøblede pingvinmoves og de af tonerne opståede elegante bevægelser, koreografien er samtidig en hyldest til alle dem der troede sig ude af det fine selskab. Gennem Antonina Miljukova på sindssygehospitalets grand piano, finder Granhøj håb hvor andre har givet op.

Casper Køller – Sceneblog.dk

“Alt i alt er This is not swan lake… en lille perle med dybde, humor og til de skønneste Tchaikovsky-toner”

Ida Spedtsberg – Ungt teaterblod

“…det bliver Eshpays Antoninia, som driver det det hele afsted med sit nærvær og intense klaverspil, der trænger ind og flår i mit hjerte. Her i musikken får hun forløst sin – og pingvinernes længsel.”

Monna Dithmer – Politikken

”Tag en tur i teatret og bliv beruset og berørt over denne perle af pingvindans tilsat forjættende flot klaverspil.”

Kirsten Dahl – Århus Stiftstidende 

Introduktion kl. 18.30 ved koreograf og teaterleder Palle Granhøj. 

 

Pianist / skuespiller: Maria Eshpay

Pingviner / Dansere: Sofia Pintzou, Heli Pippingskold, Mikolaj Karczewski, Laszlo Fulop

Musik: Pjotr Tjajkovskij, Maria Eshpay

Koreografi: Palle Granhøj i ttæt samarbejde med de medvirkende

Producent: Granhøj Dans

Varighed: 60 min.

 

Angebote


Velkommen til Destination Sjælland.

Velkommen til Odsherred.

Kom med på omvisning i Sct. Bendts Kirke ved Martin Pavon

Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!