Abelines Gaard

Abelines Gaard

Åbningstider april - oktober - søndag-fredag kl. 11-17

Hvis vægge kunne tale, ville strandfogedgården fortælle om strandingerne ved kysten og forliste søfolk. Om en ung Abeline, der som nygift flyttede ind, men som måtte passe gården alene med sine fem børn, da hun tidligt blev enke. Historier om telefoncentralen og de moderne badegæster, fra da Holmsland Klit blev en turistdestination. 

Abelines Gaard er en gammel strandfogedgård, som er bygget 1854-1871 af Abelines svigerfar. I 1890 flytter Abeline ind på gården som nygift svigerdatter, og hun bliver boende til sin død i 1957.

Ved et besøg på Abelines Gaard vil I opleve gården, som den så ud, da Abeline boede der. De små lavloftede stuer er fyldt med alkover i væggene, som oprindeligt var til strandede søfolk, når et skib kæntrede. Med tiden blev søfolkene skiftet ud med sommergæster fra byen, som ferierede på landet.

I vil også kunne se den gamle telefoncentral, som blev installeret på gården i 1895, og som Abeline passede. I kan endda selv spørge hende om arbejdet med telefonomstillingerne, i udstillingen “Fortællende ansigter”. Her kan I høre Abeline fortælle om sin hverdag på gården, og også høre Esepigen fortælle om sit arbejde med krogene på de lange fiskeliner.

Til familiens yngste, og de barnlige sjæle, har vi mange sjove spil og lege fra gamle dage. Prøv fx at gå på stylter, spil ti-bold og bobspil. Lev jer også ind i børns hverdag for 100 år siden, når I prøver vores underholdende skattejagt - vi har både en svær for store børn og en lettere for yngre børn.

På Abelines Gaard I mulighed for at opleve, hvordan livet var på klitgårde på den jyske vestkyst i gamle dage. Der er ofte demonstrationer af den levende historie, når gamle håndværk bliver levendegjort. Det kan f.eks. være rebslagning, vodbinding, træarbejde eller strik. 

Når I trænger til et hvil, kan I nyde en kop kaffe i den hyggelige kaffestue, hvor I har udsigt til det toppede klitlandskab der omkranser gården.

Continue Sønder Klitvej 87, 6960 Hvide Sande

Abelines Gaard

0 events


For arrangører
Har du brug for et billetsystem

Har du brug for billetsalg, tilmelding eller event management. Skal I bruge en løsning i jeres eget brand? Skal det være helt enkelt, eller har I særlige behov? Se hvor nemt I kan komme igang her.

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.